Af - 15/01-15 15:42

Denne app får blinde til at se med andres øjneDenne app får blinde til at se med andres øjne

En dansk app har i flere måneder hjulpet danske blinde i hverdagen. I dag begynder det internationale gennembrud, håber skaberne.

storybild

Forestil dig, at du laver lasagne og mangler en dåse hakkede tomater fra skabet. For en seende er det intet problem at vælge rigtigt på hylden, men blinde kan nemt komme i tvivl. om de har fat i baked beans eller gud forbyde det - ananas på dåse.

Siden oktober har den danske app ‘Be My Eyes’ hjulpet blinde her i landet med situationer som netop den. Og det har været en stor succes.

- Da jeg hørte om ideen tænkte jeg, at der næppe ville være mennesker, som ville melde sig frivilligt til at hjælpe mig, men det har været en stor succes. Og folk har været super gode til at hjælpe mig, siger Ole Brun Jensen, der er blind.

Dreng tog Ibuprofen: Han bliver blind om to år
Dreng tog Ibuprofen: Han bliver blind om to år

Appen fungerer ved at forbinde blinde med seende, der har tilmeldt sig tjenesten. Når den blinde har brug for et sæt øjne finder appen en seende, der har tid til at give en hånd - eller rettere blik - så den blinde hurtigt og effektivt kan få løst sit problem.

Siden oktober har appen fået 675 seende og 150 blinde brugere, og i dag bliver appen tilgængelig på i alt 10 sprog - herunder Engelsk, Hollandsk og Italiensk.

Ung kvinde: Jeg blev gennemtæsket i nat - og truet på livet
Ung kvinde: Jeg blev gennemtæsket i nat - og truet på livet

Idemanden Hans Jørgen Wiberg håber, at appen vil rykke frivilligt arbejde ind i en ny tidsalder.

- Jeg håber, at vores app kan være med til at skabe en ny måde at være frivillig på. Det tager kun et par minutter at hjælpe. På den måde er app’en en god mulighed for det travle, moderne menneske med overskud til at hjælpe andre, siger han.

Facebook kender dig bedre end din familie
Facebook kender dig bedre end din familie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx