Af Thomas Berger - 24/11-15 08:30

TEST: Danske Libratone vil sætte dine musikoplevelser friTEST: Danske Libratone vil sætte dine musikoplevelser fri

Mobile højttalere har masser af interessant funktionalitet, men ikke nok smæk på lyden

storybild

Musik er ikke et fasttømret møbel, men skal have lov at bevæge sig rundt alt efter hvor menneskerne eller behovet er. Det er den tanke, der ligger til grund for danske Libratones seneste to mobile højttalere Zipp og Zipp Mini.

Begge højttalere knytter forbindelse til hjemmets trådløse netværk, og kan fungere enkelvis eller knyttes sammen i såkaldte Soundspaces (det alle andre kalder for multirum), mens musikken styres fra din smartphone. Det er enkelt, når du først får det til at virke, hvilket til gengæld nemt kan indebære en tur omkring Libratones webside, for der er ikke meget hjælp til opsætning i hverken app eller medfølgende brugsvejledninger.

Smart! Kan du regne ud, hvad den her ring kan?
Smart! Kan du regne ud, hvad den her ring kan?

Derfor er din iPhone blevet langsommere
Derfor er din iPhone blevet langsommere

Lyd via trådløst netværk kræver et stabilt et af slagsen, og når andre i hjemmet trækker tung data, kan du opleve irriterende udfald – men højttalerne kan også knyttes trådløst til din smartphone via bluetooth. Eller hvis det går helt galt, via jackstick.

Når først musikken spiller, er både Zipp og Zipp Mini gode til at fylde hele rummet med lyd, men den store model har flere muskler til at flytte luft, og lyder derfor absolut bedst. Der er en god bund i lyden, og der tages fint hånd om resten af lydbilledet, men der savnes den dynamik og de helt fine detaljer, som kunne hæve Libratone over konkurrenterne.

TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch
TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch

Til gengæld byder højttalerens indbyggede betjening på en fin detalje – lyden dæmpes nemlig automatisk, når du holder en hånd over den. Samtidig kan det genopladelige batteri levere strøm i otte til ti timer, du kan via et USB-stik oplade din telefon og der er indbygget speakerphone.

Libratone leverer tilstrækkelig med lyd og funktionalitet til prisen – men heller ikke mere.

Pris: 1.899 kr./2.399 kr.
Web: Libratone.dk

Karakter: 3/6

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx