Af - 14/07-15 19:32; Opdateret: 14/07-15 21:30

Spotify afslører: Disse sange bliver spillet mest i DIN bySpotify afslører: Disse sange bliver spillet mest i DIN by

Spotify har lavet playlister, der viser, hvilke sange der hitter lokalt i byer som Esbjerg, Kalundborg og Randers.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du får dit daglige skud med popmusik fra Spotify, så er du sikkert bekendt med, at man kan finde en liste over de mest populære hits her i landet. Og selv om Danmark ikke er et stort land, så der kan være store forskelle på, hvad der hitter.

Vil du derfor gerne komme lidt tættere på de lokale hitbaskere, har Spotify nu lavet endnu flere playlister - denne gang for de største danske byer - og du kan endda finde dem på et kort.

Spotify har lavet playlister for 46 danske byer, så det gælder alt fra København til Svendborg, og metroxpress' egen Anders Hemmingsen kan også se, hvad der hitter i hans yndlingsby, Randers. Og her bliver Lukas Graham, Citybois og Page Four, der hitter i hele landet lige nu, altså overgået.

I galleriet øverst kan du se Spotifys top seks fra Randers, som den ser ud tirsdag, og nederst kan du se, hvilke sange der hitter i din by.

Ny Apple-satsning er blot timer væk: Sådan får du fingre i den
Ny Apple-satsning er blot timer væk: Sådan får du fingre i den

Listerne viser, hvilke sange der bliver spillet lidt mere i din by, end de gør så mange andre steder i resten af verden. Det betyder også, at du skal kigge langt efter udenlandske kunstnere. Det er hovedsagligt danske hitmagere, der topper listerne for de forskellige byer.

I skrivende stund vil man for eksempel høre musik med Ude af Kontrol i Kalundborg, mens Roskilde har lagt festivalen bag sig og smider Page Fours 'Summer' i toppen skarpt forfulgt af tre Lukas Graham-numre.

I de større danske byer indtages toppen af Broken Twin og Rasmus Walter i henholdsvis Aarhus og København. Desuden er der flere Lukas Graham-numre i toppen hos københavnerne, mens Spids Nøgenhat er populær i den jyske hovedstad.

Er du fan? Her er de 12 mest utro musikgenrer
Er du fan? Her er de 12 mest utro musikgenrer

Kommer man fra Lyngby eller Søborg og undrer sig over, hvorfor ens egen by ikke er med, så er der faktisk sneget sig et par fejl ind på kortet herunder. Lyngby er rykket til Nordvestjylland, mens Søborg har taget turen til Nordsjælland.

Spotify skriver i en pressemeddelelse, at listerne skal bruges til at udforske mere lokalt musik frem for det, der hitter på landsplan, så på kortet herunder kan du give dig i kast med byerne i Danmark og resten af verden.

Klik på din by, når du har fundet den, og så kommer der et link til en Spotify-playliste.


LÆS OGSÅ: Skandinavien bliver Apple og Spotifys nye kampplads

LÆS OGSÅ: Rørende: Video viser døves reaktion da de hører familiens stemmer for første gang

LÆS OGSÅ: Spotify opgraderer: Klar med video, podcast - og en smart løbefunktion

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx