Af - 16/09-15 10:32; Opdateret: 16/09-15 12:01

Tidligere Facebook-medarbejder: Sådan kommer dislike-knappen til at virkeTidligere Facebook-medarbejder: Sådan kommer dislike-knappen til at virke

Dislike-knappen bliver ikke bare en tommelfinger nedad, mener ekspert og tidligere Facebook-medarbejder.

Bildstrecke im Grossformat »

Dine Facebook-likes kan fortælle noget om din personlighed.

Facebooks kommende dislike-knap bliver ikke nødvendigvis bare muligheden for at trykke på en tommelfinger, der vender nedad. Den nye funktion kommer sandsynligvis med muligheden for flere forskellige reaktioner, mener Mikael Lemberg, ekspert i Facebook og tidligere medarbejder på Facebooks europæiske hovedkvarter.

- Det bliver nok ikke bare en decideret dislike-knap, som vi kender like-knappen. Det bliver sandsynligvis med muligheden for at vise en række andre følelser, siger Mikael Lemberg.

Nu kan du snart dislike på Facebook
Nu kan du snart dislike på Facebook

Han har tidligere været ansat som Client Partner på Facebooks europæiske hovedkvarter i Dublin, hvor han har rådgivet virksomheder i markedsføring på netop Facebook. Ifølge ham er hans tidligere arbejdsgiver meget påpasselig med, hvad knappen kan komme til at repræsentere.

- Jeg tror, de har gjort sig rigtig mange overvejelser, om hvordan den skal designes. De er ikke interesseret i bare at lave en knap, som siger: 'Det var noget lort, du lagde op.' De vil ikke kædes sammen med noget, som kan give anledning til mobning eller person-hetz, siger eksperten.

I stedet vil knappen åbne op for muligheden for Facebook-vennerne kan sige, at de ikke bryder sig om indholdet.

TV: Cheerleadere mindes 11. september – folk er vilde med det
TV: Cheerleadere mindes 11. september – folk er vilde med det

- Når nogen eksempelvis deler et billede af en druknet syrisk dreng i vandkanten, har brugerne manglet en måde at reagere på udover at kommentere. En mulighed for at sige, at de ikke synes om det indhold uden at skulle til tasterne, forklarer Mikael Lemberg, som til daglig arbejder med social media software hos Falcon Social.

Mark Zuckerberg løftede tirsdag aften sløret for, at Facebook brygger på en 'synes-ikke-godt-om-knap', som snart er klar til at blive testet. Det er ifølge Lemberg den funktion, som har været mest efterspurgt, siden like knappen blev introduceret.

Facebook har endnu ikke afsløret, hvornår knappen bliver en realitet.

LÆS OGSÅ: TV: Christopher til Kenni: - Jeg har set alle dine gode råd om damer!

LÆS OGSÅ: Se video: Shaka Loveless hitter på Facebook med sang til flygtninge

LÆS OGSÅ: Titusinder deltager i demonstrationer for flygtninge

LÆS OGSÅ: Ihan fra L.I.G.A: Mand spyttede på mig!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx