Af Lars Dinesen - 12/09-14 15:20

Kult-hacker: Anklagere og politi er inkompetenteKult-hacker: Anklagere og politi er inkompetente

Amerikansk internetaktivist håner politiets efterforskning i hackersag. Det dur ikke som bevis, mener han.

storybild

(Billede: DPA/OLIVER BERG)

Anklagemyndighedens hackerbeskyldninger mod svenske Gottfrid Svartholm Warg og danske JKT bunder i uduelighed og uvidenhed fra politiets og anklagemyndighedens side.

Det mener den i internetkredse berømte hacker, journalist og it-sikkerhedsekspert Jacob Appelbaum, som fredag afgiver forklaring ved Retten på Frederiksberg i sagen mod de to hackertiltalte mænd.

- Det er et stort problem, at anklageren ikke forstår, hvad han taler om. Det svarer til, at man i en retssag fremlagde en dna-profil fra en mistænkt og sagde, at den matcher med en profil fra gerningsstedet, uden at det var tilfældet, lyder det fra Appelbaum.

Bemærkningen falder, umiddelbart efter at Appelbaum i flere timer er blevet afhørt af forsvarsadvokat Luise Høj og anklager Anders Riisager. Sidstnævnte udstillede flere gange i sin måde at spørge på, at han ikke just selv er nogen it-ekspert.

Helt konkret drejer det sig om udskrifter af information fra en harddisk fundet på Wargs computer. Appelbaum mener, at informationen viser, at Wargs computer - ikke bare måske - men med sikkerhed er blevet fjernstyret.

- Jeg mener ikke, at de er skyldige, og jeg mener ikke, at der er bevis for, at de er skyldige. Men jeg har stor tiltro til retssystemet i Danmark og i Sverige. Det var grunden til, at jeg selv flyttede til Europa, siger amerikaneren Appelbaum, der til daglig bor i Berlin.

Emma fandt sine nøgenbilleder på nettet
Emma fandt sine nøgenbilleder på nettet

Appelbaum arbejder blandt andet som journalist med det formål at afdække efterretningstjenesters overgreb på borgernes rettigheder. Han er også en del af whistleblowerorganisationen WikiLeaks.

Hollywood raser over kendt komikers nøgenbillede-joke
Hollywood raser over kendt komikers nøgenbillede-joke

Anklager Anders Riisager forsøgte i sin afhøring at tydeliggøre, at Appelbaums motiv for at vidne i sagen åbenlyst er at hjælpe Warg, og det benægter Appelbaum ikke.

Hacker bag nøgenbilleder: Jeg var ikke alene
Hacker bag nøgenbilleder: Jeg var ikke alene

- Jeg mener, at alle har ret til en retfærdig rettergang. Også personer, som jeg ikke kan lide, lyder det fra amerikaneren, der er blandt ophavsmændene til det såkaldte Tor-projekt, som skal muliggøre fri og sikker kommunikation på internettet.

Hacker: Min bedstefar grundlagde CPR
Hacker: Min bedstefar grundlagde CPR

Jacob Appelbaum har kun hånlige bemærkninger tilovers for de tekniske rapporter, som politiets eksperter har udarbejdet i sagen, og mener, at de ikke beviser noget som helst.

- Der er ingen it-eksperter til stede i denne her sag - bortset fra mig, lyder det fra Appelbaum.

Nøgenfotos af Jennifer Lawrence stjålet og lagt på nettet
Nøgenfotos af Jennifer Lawrence stjålet og lagt på nettet

Der ventes at falde dom i sagen den 31. oktober.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Hacker låser Apple-produkter: Kræver penge for at låse dem op

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx