Af Thomas Berger - 28/06-16 04:23

Multifunktionel murstenslyd fra CreativeMultifunktionel murstenslyd fra Creative

iRoar er ikke blot en almindelig bluetooth-højttaler – den er en teknologisk schweizerkniv.

storybild

iRoar har på egen hånd batteritid til godt 20 timers musik – og genoplades, når den sidder på sin plads i subwooferen iRock. (Billede: PR)

Creative har forsøgt at gøre iRoar-højttaleren designlækker ved at tilføje kobberfarvede kanter, men det kan ikke skjule, at der i virkeligheden er tale om en teknologisk mursten designet af ingeniører, som ved mere om funktionalitet end æstetik.

Spillekonsollerne springer en halv generation frem
Spillekonsollerne springer en halv generation frem

iRoar er nemlig ikke blot en almindelig bluetooth-højttaler. Den har også både analog og optisk lydindgang, kan tilsluttes pc via USB og afspille musik direkte fra micro-SD-hukommelseskort.

Der er indbygget mikrofon til konferencekald. Den kan fungere som oplader for din smartphone og har sin helt egne apps, så du selv kan vælge, om den have funktioner som vækkeur, metronom med flere. Det eneste, iRoar synes at mangle, er at være vandtæt.

Libratone vil levere sommerferiens soundtrack
Libratone vil levere sommerferiens soundtrack

Højttaleren har godt med fylde og vægt til at få en fornuftig bund i bassen uden at det kvæler resten af lydbilledet, og en finjustering af equalizeren i den tilhørende app resulterer i en afrundet lyd, der dog har en tendens til at blive skinger, når volumen presses i vejret.

Som noget unikt har Creative lanceret en tilhørende subwoofer kaldet iRock, der fungerer som dockingstation for iRoar.

Når murstenen klikker på plads i iRock, overlades bassen til de større højttalere, og iRoar kan koncertere sig om resten. Det giver et bredere og mere tilfredsstillende lydbillede, som desværre stadig er skingert, når volumen er i top.

Nemt trick: Sådan kan du spare kassen på Spotify
Nemt trick: Sådan kan du spare kassen på Spotify

iRoar er mere en teknologisk scheweizerniv end bluetooth-højttaler, og de fleste vil kunne klare sig fint med et enklere og billigere alternativ. Men skal den frådende indre gadgetnørd tilfredsstilles, så gør iRoar det meget godt.

Pris: 3099 kr. (iRock 1.149 kr.)
Web: Creative.com
Karakter: 4/6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx