Af Sebastian Kirk - 05/09-17 14:31

Nu ændrer YouTube sig: Her er alle de nye funktionerNu ændrer YouTube sig: Her er alle de nye funktioner

YouTube har indført en række nye funktioner til både smartphone og tablet.

storybild

YouTube tilbyder nu en række nye funktioner. Blandt andet er det nu muligt at ændre hastigheden på videoer med smartphone-appen.

YouTube har ændret sig markant flere gange, siden videoplatformen blev lanceret i 2005.

I dag er tjenesten ejet af Google, og nu får YouTube endnu en gang en grafisk overhaling, der også kaster et par nye funktioner af sig.

null

null

Først og fremmest har YouTubes desktop-platform fået et nyt design, der ifølge YouTube selv tilbyder en 'frisk, simpel og intuitiv brugergrænseflade, der lader indholdet skinne'. Derudover er logoet blevet opdateret, sådan at det kan ændre sig en smule alt efter hvilken platform, du bruger til at streame.

Inden længe skulle der også komme et nyt, mørkt tema kaldet 'Dark Theme', som vil give afspilleren et mere 'cinematisk look'.

De fleste ændringer er imidlertid kommet til YouTubes smartphone-app, som har fået en ordentlig overhaling. Det indbefatter følgende:

  • Rent, nyt designBlandt andet er flere genveje blevet rykket ned i bunden, så de er tættere på dine tommelfingre.
  • Flydende videostreamingAllerede inden den nye opdatering lancerede YouTube en funktion, der lader dig spole 10 sekunder frem eller tilbage ved at dobbelt-tappe i højre eller venstre side af skærmen. Inden længe vil YouTube også afprøve en helt ny funktion, der lader dig skifte mellem videoer ved at swipe henover skærmen med din hånd.
  • Skift hastighedenDenne funktion har allerede været indbyggete i YouTubes desktop-grænseflade i noget tid, men nu er det også muligt at ændre afspilningshastighed på mobilen. Du kan vælge helt fra 25% til 200% hastighed, så nu er det for eksempel muligt at høre 'Despacito' i dobbelt tempo (prøv det lige - det lyder ret sjovt!).
  • Slut med sorte bjælkerDenne funktion har været undervejs i et stykke tid, men inden længe lover YouTube, at den vil virke på alle videoer. Allerede nu kan du dog få lov at se en hel del videoer i fuld skærm - uanset hvordan de er optaget. Så hvis du ser en video, der er optaget med en smartphone i lodret tilstand, så vil den blive vist i fuld skærm, når du holder telefonen lodret - altså uden de irriterende sorte bjælker i siderne. Dét er smart!
Det nye look og de nye funktioner blev rullet ud i sidste uge, og allerede nu kan du eksperimentere med flere af dem selv. Du kan se en oversigt over alle funktionerne her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Tre personer reddet op af vandet...
bt.dk
Advarsel! Frygtet sygdom spreder sig...
bt.dk
Kæmpe strejke nærmer sig: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx