Af - 11/12-16 16:22

Facebooks nye ‘Snapchat-klon’ er kommet til DanmarkFacebooks nye ‘Snapchat-klon’ er kommet til Danmark

Facebook forsøger at kapre hele det sociale marked med en ‘ny’ - men velkendt - funktion.

Bildstrecke im Grossformat »

Først kom Instagram med deres ‘Stories’-funktion for et par måneder siden, og nu har Facebook også lanceret deres helt egen kopi af den populære Snapchat-feature.

Således er der nu i Messenger-appen et punkt, der hedder ‘Min dag’, hvor du kan dele fotos med forskellige filtre, som er synlige for dine venner i 24 timer - akkurat som i Snapchat.

Facebook har købt grund til 68 millioner kroner i Odense
Facebook har købt grund til 68 millioner kroner i Odense

Og det er lidt synd, mener Nathalie C. Larsen, der arbejder med sociale medier som digital chef hos kommunikationsbureauet Lead Agency. Hun savner, at de forskellige platforme laver nye tiltag i stedet for blot at kopiere hinanden på kryds og tværs.

- Jeg synes som udgangspunkt, at vores sociale medieplatforme skal kunne noget forskelligt. Det her med at alting bare kommer til at ligne hinanden, det synes jeg er en skam, siger hun til metroxpress.

Dog kan hun godt se det smarte i det fra Facebooks synsvinkel. Hvis de kan formå at få folk til at bruge Messenger til mere end bare chat, har de fat i en potentiel guldmine.

Her er det mest omtalte emne på Facebook i 2016
Her er det mest omtalte emne på Facebook i 2016

- Facebooks fordel er jo, at rigtig mange er på Messenger i forvejen - næsten tre millioner danskere. Så hvorfor ikke have alle funktionerne her? På den måde kan man forestille sig, at dem, der ikke er kommet på Snapchat endnu, de behøver ikke at begynde, siger Nathalie C. Larsen og fortsætter:

- Og så kan det godt begynde at flytte brugere - for der er jo ikke nogen, der gider lave Stories både på Snapchat, Instagram og Messenger. Så skal man virkelig have meget tid.

Her er de 10 mest populære apps i 2016: Hvor mange af dem har du?
Her er de 10 mest populære apps i 2016: Hvor mange af dem har du?

Nathalie C. Larsen har allerede leget lidt med de nye features i Messenger. Hendes første reaktion var 'åh nej - skal vi nu også lave Stories på Facebook?’ - men der er en ny feature, hun ser frem til at bruge:

- Jeg synes faktisk, det er ret genialt, at man kan implementere ‘Min dag’ i sin chat på Messenger. Hvis jeg skriver hej, så kommer der en lille kamera-funktion ud for ordet. Så kan jeg trykke på den, og så finder Messenger nogle grafiske elementer, der passer til det, jeg skriver. Det har Snapchat ikke, siger hun.

Enkel guide: Sådan finder du de kendte på Snapchat
Enkel guide: Sådan finder du de kendte på Snapchat

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx