Af - 16/03-16 11:32

Stor Instagram-ændring rammer dit feed: Derfor kan det blive et problemStor Instagram-ændring rammer dit feed: Derfor kan det blive et problem

Instagram vil lave en radikal ændring, og det er mange brugere utilfredse med. Digital retoriker mener, at det er problematisk, at Instagram mister et vigtigt særkende.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er en stor Instagram-ændring på vej, og den falder ikke i god jord hos mange brugere. I løbet af de kommende måneder vil Instagram begynde at sortere indholdet i dit feed, så det ikke kommer kronologisk. Det oplyser den sociale medie-gigant på sin officielle blog.

5 irriterende Instagram-typer du helt sikkert støder på i dag
5 irriterende Instagram-typer du helt sikkert støder på i dag

Facebook har længe sorteret blandt dine venner og de sider, du følger, og det er altså en lignende funktion, der nu kommer til Instagram. Billederne og videoerne vil i fremtiden blive sorteret efter, hvor stor sandsynlighed der er for, at du er interesseret i indholdet, dit forhold til den person, der lagde det op, samt hvornår det er blevet uploadet.

Med ændringen forsvinder noget af det særlige ved Instagram, og det er problematisk, mener digital retoriker og social media manager hos kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, Nathalie Camilla Larsen.

- Det særlige ved Instagram var, at man kunne følge med i, hvad ens venner foretog sig i det enkelte øjeblik. Det gjorde, at man havde en ”instant feeling”, som lidt er væk med den nye funktion, siger hun til metroxpress og tilføjer:

- Nu har jeg ikke set det endelige setup endnu, så det er kun antagelser ud fra, hvad Instagram har meldt ud. Men jeg synes, det er problematisk, at man bevæger sig væk fra kerneproduktet, hvor vi er vant til at scrolle gennem indhold, der er råt og ufiltreret. Der bliver taget noget magt fra brugerne.

Nathalie Camilla Larsen

Snapchat kan være på vej med særlige snap-briller
Snapchat kan være på vej med særlige snap-briller

Nathalie Camilla Larsen forklarer, at funktionen skal hjælpe brugerne med at sortere og give reklamerne på platformen bedre betingelser. Selv om hun vurderer, at de fleste danskere følger så få, at de sagtens kan nå til bunden af feedet, kan hun godt se det fornuftige i ændringen på lidt længere sigt.

- Konsekvensen vil i første omgang være minimal. De kører det langsomt ud, og det er ikke utænkeligt, at der kommer en funktion, så man stadig kan se det rå feed, hvis man vil. Med det store indholdspres, der er, giver det god mening på sigt. Som privat bruger sidder jeg bare med en frustration over, at der kommer mere kontrol fra Instagrams side, siger hun.

Mange brugere på sociale medier udtrykker stor utilfredshed med ændringen. Her er et par eksempler fra Twitter:Facebook går til kamp mod Snapchat med denne app
Facebook går til kamp mod Snapchat med denne app

GENIALT: Se de sjoveste navne på Facebook
GENIALT: Se de sjoveste navne på Facebook

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To-årig dreng sad fast i rulletrappe...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Philip tabte et væddemål: Nu har han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx