Af - 07/08-16 14:33

Internettet fylder 25 år: Sådan så det ud i dets barndomInternettet fylder 25 år: Sådan så det ud i dets barndom

Internettet fylder 25 år, og vi tager en tur på 'memory lane' for at mindes en tid, hvor tingene bare var lidt mere simple - og måske også lidt grimmere.

Bildstrecke im Grossformat »

For 25 år siden måtte du slå op i et leksikon eller gå på biblioteket, hvis du ville blive klogere på verden og livet. Venskaber var noget man havde ude i den virkelige verden, og hvis du ville se en videofilm, måtte du sætte et bånd i videoafspilleren.

Men så kom internettet!

Den 6. august 1991 blev internettet en realitet med verdens første website, der blev skabt af Tim Berners-Lee fra CERN-instituttet i Schweiz.

World Wide Web var navnet på dét, der til at starte med, var forbeholdt de få. Men den 23. august 1991 åbnede nettet op for alle, der havde en internetforbindelse. I dag er nettet en selvfølgelighed for en stor del af verdens befolkning.

Berners-Lee mente, at nettet skulle bruges til at lagre og dele store mængder information, og man må sige, at det blev tilfældet. Antallet af porno- og kattevideoer er nok en del højere end han havde regnet med til at starte med.

Men ikke desto mindre er det imponerende at tænke på, at det kun har taget internettet 25 år at transformere hele den måde vi lever på.

Her er det første website nogensinde:

Vi har samlet en række billeder af gamle hjemmesider fra en tid, hvor smartphones var lig med science-fiction og forældre rev sig i håret, når man brugte fastnetforbindelsen til at komme på nettet.

Se de sjove billeder øverst i artiklen.

Bonus: Hvis du var barn i halvfemserne, kender du sikkert denne lyd:

LÆS OGSÅ: Genial kattereklame tager nettet med storm

LÆS OGSÅ: Fakta-kundes sure Facebook-klage gik viralt - og gav vildt bagslag

LÆS OGSÅ: Dansk politi har humor: Går viralt med bøn til Pokémon-spillere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx