Af Thomas Berger - 19/01-16 03:20

Test: Mini-droner er sjovt legetøjTest: Mini-droner er sjovt legetøj

Parrot har sendt en stor flok nye mini-droner i butikkerne, som bogstaveligt talt er klar til vands, til lands og i luften.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi har set nærmere på to af de små legesyge droner, som ligner noget, vi har set før.

Parrot Airborne Cargo
Parrots lille flyvende drone minder til forveksling om sidste års Rolling Spider-drone, men afholder sig i denne udgave fra at forsøge at køre på væggene, og kan i stedet, takket være seks knopper på toppen, transportere rundt med et par figurer eller klodser.

Smart! Kan du regne ud, hvad den her ring kan?
Smart! Kan du regne ud, hvad den her ring kan?

Dronen styres med en app til smartphone, og kommunikationen foregår via Bluetooth, hvilket begrænser rækkevidden til omkring 20 meter.

Til indendørs brug kan det anbefales at benytte de medfølgende skærme, men udendørs er det bedre uden, da det giver større manøvredygtighed.

En cool detalje ved dronen er, at den har et indbygget kamera, som kan skyde foto og video – godt nok kun i en opløsningen på 480 x 640 pixel – men stadig.

TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch
TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch

Desværre begrænser flyvetiden sig til ni minutter på en enkelt opladning af batteriet.

Pris: ca. 740 kr.
Web: Parrot.com
Karakter: 4/6

Parrot Jumping Race
Dronen er opbygget præcis ligesom sidste års Sumo-model, og har derfor også dennes suverænt sejeste feature – den kan hoppe op til 75 centimeter, hvilket er umådeligt underholdende.

Tag et kig ind i fremtidenmed 6 high tech-hoteller
Tag et kig ind i fremtidenmed 6 high tech-hoteller

Men ellers er den i bund og grund en fjernstyret bil, der styres via en app til smartphone og wifi-forbindelse, hvilket giver en rækkevidde på op til 50 meter.

Tophastigheden for dronen ligger på 13 km/t, og via app’en er det muligt at forprogrammere kørselsmønstre og lave tricks som at spinne rundt med videre.

Ved at klikke hjulene ind eller ud, veksler dronen mellem at være meget stabil eller ekstremt manøvredygtig. Batteritiden ligger på knap 20 minutter.

10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler
10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler

De sjove detaljer ved dronen er dels det indbyggede kamera med sin begrænsede opløsning på 480 x 640 pixel men især at den er udstyret med mikrofon og højttaler, så du via et headset koblet til telefonen, kan kommunikere med andre via dronen.

Pris: ca 1.150 kr.
Web: Parrot.com
Karakter: ???/6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx