Af - 24/12-15 13:25

Derfor må du aldrig stalke din ekskæreste på FacebookDerfor må du aldrig stalke din ekskæreste på Facebook

Det kan være interessant at se, hvordan det går med din ekskæreste, efter I er gået fra hinanden. Men det kan være meget usundt at stalke løs på Facebook.

storybild

(Billede: Flickr: David Goehring)

I er gået fra hinanden, men du er måske ikke helt kommet videre. Og så er det rart lige at kunne gå på Facebook og se, hvad din tidligere partner nu har gang i.

Har hun fundet en anden? Hvor mange fester går han til? Ser hun glad ud? Og så videre. Men al den stalking og Facebook-spionage er forbundet med større frustration over bruddet, negative følelser og seksuel tiltrækning til din eks – som kan føre til dårligere personlig udvikling.

Det skriver Independent.

Fødselarer ville takke for hilsnerne - blev blokeret af Facebook
Fødselarer ville takke for hilsnerne - blev blokeret af Facebook

Tara Marshall underviser i psykologi på Brunel University London og har samlet en række studier, som viser det problematiske og direkte psykisk usunde ved at klikke rundt efter ekskæresten på internettet. Og det er der flere studier, som peger på.

Et amerikansk studie fra 2011 viser, at personer, som stalker deres ekskæreste online, er i seks gange så stor risiko for at indgå i ’uønsket intim kontakt’ med vedkommende.

GALLERI: 33 af de skøreste danske nummerplader nogensinde
GALLERI: 33 af de skøreste danske nummerplader nogensinde

Det vil sige, at opsøge dem, sende beskeder eller gaver. Og det kan måske lyde ufarligt. Men andre studier viser, at denne type adfærd i højere grad kan fylde dit liv med negative tanker og depression.

Ifølge Tara Marshall er det personer, som er nervøse eller ængstelige i deres forhold, der har størst problemer med stalking af deres nuværende og tidligere partnere på Facebook.

Caspers opslag starter shitstorm mod diskotek: Dørmand tæskede mig i koma
Caspers opslag starter shitstorm mod diskotek: Dørmand tæskede mig i koma

Det er personer, som i forvejen lider af lavt selvværd, frygt for afvisning og højere grad af jalousi. Disse vil i højere grad overvåge partneres Facebook-profiler, føle sig forbundet til dem og i højere grad opleve at se rivaler.

Denne usunde adfærd ville måske også opstå på en anden måde ved – uden Facebook. Men Tara Marshall understreger, at Facebook i højere grad er med til at gøre denne form for adfærd nemmere. Og at det derfor kan være en god idé at holde sig fra at stalke en personer, man endnu ikke er kommet sig over.

LÆS OGSÅ: Opråb fra butiksansat: Sure kunder ødelægger julen

LÆS OGSÅ: Millioner klør sig i håret over dette julebillede: Kan du finde pandaen?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx