Af - 13/08-15 20:41

Vælg Facebook-venner med omhu: Kan afgøre om banken vil låne dig pengeVælg Facebook-venner med omhu: Kan afgøre om banken vil låne dig penge

Dine venner på Facebook kan komme til at afgøre, om du kan låne penge i banken.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tænker du på at låne penge i banken? Så kan det være tid til at kigge på, hvem du er venner med på Facebook. Mark Zuckerberg og co. har nemlig taget patent på en funktion, som kan give bankerne lov til at kigge godt og grundigt på din venneliste.

Det skriver bureauet ATAK i en pressemeddelelse.

I sidste uge tog Facebook patent på en ny og kontroversiel funktion, som kan bruges til at give banker og kreditinstitutioner mulighed for at lave en kreditvurdering af dig gennem en samlet 'rating' på Facebook.

5 råd: Sådan holder du hackerne fra din Facebook-profil
5 råd: Sådan holder du hackerne fra din Facebook-profil

Allerede nu bruger udlånsvirksomheder Google og sociale medier til at lave en kreditvurdering - en vurdering af, hvor nemt virksomheder eller du har ved at betale lånet tilbage med din nuværende økonomi.

Facebooks nye funktionen skal samle og organisere dine oplysninger ét sted og altså også give mulighed for at give en vurdering af din kreditværdighed baseret på dit Facebook-netværks gennemsnitlige værdi. Med andre ord kan dine venners omgang med penge få betydning for dig.

- Jeg tror, at folk vil blive meget overraskede over, hvor meget et godt omdømme rent faktisk betyder. Ifølge en rapport fra World Economic Forum er 75 % af en virksomheds værdi direkte bundet op på dets brand, navn og omdømme, fortæller William Atak, direktør i ATAK A/S.

Overvægtig kvinde mobbet på løbetur af mand i bil: Læs hendes stærke svar her
Overvægtig kvinde mobbet på løbetur af mand i bil: Læs hendes stærke svar her

I flere udenlandske medier er den nye funktion også omtalt med bekymring. Det lægger dog ikke fast, hvordan Facebook vil bruge funktionen, og Facebook vil ikke kommentere sagen. Ligeledes kan der også stå love i vejen for bestemte måder at anvende patentet på.

- Det er ikke noget at ligge søvnløs over for personer med fin kredit historie, men det kan potentielt påvirke dem, som er på vippen til at begynde med, siger Greg McBride, analysechef for bankrate.com til CNN Money.

LÆS OGSÅ: Lars Barfoed går på politikerpension

LÆS OGSÅ: Beyoncé hylder sort symbol: Svines til på Facebook

LÆS OGSÅ: Danskere mindes Guld-Harald: Et fyrtårn

LÆS OGSÅ: Haha, lol eller emoji? Dit valg afslører din alder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx