Af - 10/08-15 16:21

Pas på falske Windows 10 mailsPas på falske Windows 10 mails

Falske Windows 10 mails giver it-kriminelle adgang til din computer i stedet for en opgradering til styresystemet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Damian Dovarganes)

It-kriminelle udnytter, at brugere vil opgradere til Microsofts nye styringssystem Windows 10 så hurtigt som muligt. De sætter derfor farlige mails i omløb, der ser ud til at komme fra Microsoft, oplyser en sikkerhedsekspert.

Mailen indeholder inficerede links, der opfordrer dig til at downloade en gratis opgradering. Vælger du at klikke på disse links, bliver din computer angrebet af ransomware, der er en slags malware, der tager kontrollen over din computer. Ransom er engelsk for løsepenge, og det er der en god grund til.

Politi: Mandag skal du være ekstra opmærksom på skattesvindlere
Politi: Mandag skal du være ekstra opmærksom på skattesvindlere

- Når de it-kriminelle har taget din computer som gidsel, kan du blive nægtet adgang til alle dine filer og for at få dine data frigivet, forlanges en løsesum, som du aldrig skal betale, siger sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra det danske it-firma www.mysecuritycenter.com.

Ransomware angriber computeren ved at brugeren klikker på et link eller en fil på nettet, der er inficeret. Det sker ofte gennem phishing e-mails, der ser så ægte ud, at de kan være svære at gennemskue.

Fem mio. Gmail-konti hacket: Er det din? Tjek her
Fem mio. Gmail-konti hacket: Er det din? Tjek her


- Hvis du vil undgå, at ondsindede koder slipper ind på din computer, og at du lige pludselig ikke har adgang til dine filer, så skal du som altid tjekke links og koder, før du følger et link. Hold musen over linket og se, hvilken webadresse der kommer frem og tjek afsenderadressen, hvis det drejer sig om en e-mail, siger sikkerhedseksperten Janus R. Nielsen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Svindelnummer spreder sig i IKEA: Vær forsigtig

LÆS OGSÅ: Svindlere prøver at lokke penge ud af Airbnb-udlejere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx