Af - 02/11-15 08:14; Opdateret: 02/11-15 09:23

Snapchat forklarer de nye betingelser: Dine snaps er stadig ligeså private som førSnapchat forklarer de nye betingelser: Dine snaps er stadig ligeså private som før

I weekenden ændrede Snapchat i deres betingelser for privatpolitik. Her gjorde de det klart, at de må bruge alle dine sendte snap-billeder for evigt.

Bildstrecke im Grossformat »
I gennemsnit bliver der på verdensplan sendt 8.796 snaps i sekundet. Kilde: expandedramblings.com Snapchats logo hedder Ghostface Chillah og er opkaldt efter rapperen ved samme navn fra rap-gruppen Wu-Tang Clan. Kilde: businessinsider.com Ifølge en undersøgelse fra kommunikationsforum tænker unge ikke over, hvordan de tager sig ud, når de deler billeder på Snapchat. De tør godt sende lidt skøre eller grænseoverskridende billeder af sig selv til hinanden. Billeder som de unge normalt ikke ville uploade til andre sociale medier. Kilde: kommunikationsforum.dk Der findes en Snapchat-funktion for børn under 13 år kaldet 'SnapKidz'. Det er en mere begrænset udgave af den populære app. Her kan man tage billeder og tegne, men ikke videresende sine snaps. Det eneste man skal gøre, for at få adgang til den begrænsede udgave er at logge ud af Snapchat, og herefter logge ind med et nyt login og udfylde en fødselsdag, der passer til barnets alder. Kilde: Snapchat bliver næsten kun brugt blandt danskere under 30 år. Men Snapchat er virkelig stort blandt de unge. Halvdelen af alle 12-19-årige og godt en fjerdedel af alle 20-29-årige bruger Snapchat dagligt ifølge Snapchat er så populær, at Facebook gerne vil have fingre i app'en. Facebook har efter sigende tilbudt at købe app'en for hele tre milliarder dollars - hvilket svarer til næsten 20 milliarder kroner. Snapchat afslog tilbuddet. Kilde: Facebook lancerede siden den Snapchat-lignende app 'Slingshot'. Kilde: Snapchats grundlægger Evan Spiegel datede efter sigende stjernesangeren Taylor Swift i 2014. Kilde: Nymag.com Nu er grundlæggeren sammen med den australske model Miranda Kerr. De to blev første gang spottet sammen i juli i Los Angeles' lufthavn. Kilde: Snapchat har tæt på 100 millioner daglige brugere. Kilde: venturebeat.com

Den nye ændring i appens brugervilkår har skabt røre over hele verden. Nu forsøger Snapchat så at berolige deres mange brugere i en meddelelse på deres egen blog.

De skriver blandt andet, at de snaps man sender til ens venner, fortsat er ligeså private, som de altid har været. Dog kan de ikke ændre på, at man kan screenshotte og gemme chats.

I deres betingelser står der – og har der stået i noget tid, skriver Snapchat på bloggen – at alle snaps automatisk bliver slettet fra deres servere, ligeså snart de er blevet registreret som sete eller er udløbet.

Ohhh no: Derfor er dine frække Snapchat-billeder ikke længere private
Ohhh no: Derfor er dine frække Snapchat-billeder ikke længere private

Så selvom Snapchat må gemme dine snaps, gør de det ikke, skriver de, ligesom de ikke viser dem til reklame- eller andre samarbejdspartnere.

Konklusionen er altså, at Snapchat fortsat har rettigheder – og adgang – til dine private snaps. Men samtidig vil de gerne overbevise deres brugere om, at de ikke gemmer og viser dine snaps til andre. Så hvis du fortsat sætter pris på, at dit privatliv forbliver privat, så skal du nok tænke dig ekstra godt om i fremtiden eller stoppe helt med at bruge Snapchat.

TV: 'Pro'-snapchatter anmelder de nye filtre
TV: 'Pro'-snapchatter anmelder de nye filtre

Grunden til at de har ændret i deres vilkår er, at Snapchat skal bruge et ok fra brugeren om at gemme deres snaps, så de kan vise dem i brugerens story, der som bekendt kan afspilles igen og igen. Desuden vil Snapchat gerne skrive deres vilkår i et sprog som alle forstår, så de kan være så åbne overfor deres brugere som muligt.

På bloggen gør Snapchat dog opmærksom på, at man fortsat kan ændre på sine egne privatindstillinger i appen, så man ikke giver Snapchat rettigheder til alt. Men samtidig opfordrer de deres brugere til grundigt at læse og forstå, hvad der står i deres vilkår om brug af appen. Hvis du ikke har fået læst op på det, kan du gøre det lige her.


LÆS OGSÅ: Fantastisk nyt på Snapchat: Sådan får du dine videoer i slowmotion

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx