Af - 18/03-17 21:50

Netflix-boss afslører: Derfor kan du ikke give filmene fem stjernerNetflix-boss afslører: Derfor kan du ikke give filmene fem stjerner

Har du også undret dig?

Bildstrecke im Grossformat »

Her er de nye serier og film på Netflix i marts.

Til april sker en stor ændring hos streamingtjenesten Netflix. Ændringen kommer til at få betydning over hele verdenen for, hvordan man bedømmer film og serier.

Det skriver The Verge.

Det bliver næsten som en Facebook-kopi. Man skal give tommel op eller tommel ned. Synes godt om eller synes ikke godt om. Sådan bliver det nye bedømmelsessystem i Netflix. Før i tiden har man skulle give fra et til fem stjerner. Men ifølge vicepræsidenten hos streamingtjenesten, Todd Yellin, er fem-stjerne bedømmelsen ”very yesterday now” – meget for gammel.

Endelig! Nu dropper Netflix denne irriterende funktion
Endelig! Nu dropper Netflix denne irriterende funktion

Galt eller genialt? Netflix vil teste stor nyhed i år
Galt eller genialt? Netflix vil teste stor nyhed i år

»Vi bruger mange milliarder dollars på at producere film og købe licens til dem. Og med det store katalog af film, vi har, så bliver det bare en udfordring at bruge fem-stjerne bedømmelsen. Det er vigtigt, at vi får de film øverst, som folk gider at se,« siger han.

Årsagen til, at Netflix ændrer på bedømmelsessystemet, er, fordi de ønsker, at flere brugere skal bedømme, hvad de ser. Og det gør brugerne tilsyneladende oftere med tommel op og tommel ned systemet.

For allerede i 2016 ledte Netflix efter nye måder, hvorpå brugerne skulle bedømme deres film og serier. Og en beta-version med det kommende tommel op og tommel ned var ude.

Nu vil Netflix lave flere afsnit af denne ultra-populære serie
Nu vil Netflix lave flere afsnit af denne ultra-populære serie

Her oplevede streamingtjenesten, at hos brugerne, der havde adgang til beta-versionen, steg antallet af bedømmelser med over 200 procent i forhold til fem-stjerne systemet. Det var på den baggrund, at det nye system blev valgt.

LISTE: Her er de nye film og serier på Netflix i marts
LISTE: Her er de nye film og serier på Netflix i marts

Måske ligner det bare en lille ændring. Men det mener Todd Yellin ikke, at den er. For underbevidst giver mennesker nemlig tommel op eller tommel ned for at forbedre deres egen oplevelser. Og derfor bedømmer de oftere. Med fem-stjerne bedømmelsen gør folk det mindre, fordi de føler, at de skal bedømme produktet for resten af verden, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx