Af - 05/10-15 20:32; Opdateret: 05/10-15 20:42

Er du dine venner 'utro' med telefonen? Pas på, siger psykologEr du dine venner 'utro' med telefonen? Pas på, siger psykolog

Har du ignoreret en ven eller veninde til fordel for telefonen. Det kaldes phubbing - og er en farlig tendens, mener dansk psykolog.

Bildstrecke im Grossformat »

Ding ding. Din telefon bipper med garanti adskillige gange hver dag. Men kan du også finde på at ignorere din familie, venner eller kæresten til fordel for telefonens mange funktioner?

Den handling hedder 'phubbing' ifølge mediet digitaltrends.com. Forskere mener, at det kan have alvorlige bivirkninger og i USA taler man om, at der er en reel epidemi på vej.

13-årige Alberte: - Jeg er afhængig af Snapchat
13-årige Alberte: - Jeg er afhængig af Snapchat

En undersøgelse, der er offentliggjort I tidsskriftet 'Computers in Human Behavior', viser, at det kan ødelægge dit forhold og endda føre til depression eller forringelse af livskvaliteten, hvis du ignorerer for eksempel din kæreste til fordel for din telefon.

- Dem der havde en 'phubbing'-partner skændtes mere med deres partner, og var mindre tilfredse med deres forhold - end dem som ikke havde en 'phubbing'-partner, siger professor James Roberts, som blandt andet har været med til at udforme undersøgelsen, i et interview med Yahoo.

Sådan er det at være gift med en afhængig Snapchat-stjerne
Sådan er det at være gift med en afhængig Snapchat-stjerne

Resultaterne fra studiet kommer ikke bag på den danske psykolog Morten Fenger.

- Telefonen er blevet et slags 'sukker' for os - noget vi er afhængige af. Og hvis ens partner konstant er 'utro' med telefonen, bliver man utroligt irriteret. Det er klart, forklarer han til metroxpress.

Faktisk mener han, at tendensen kan være direkte farlig.

- Det er en farlig udvikling. Vi bliver dårligere og dårligere til at være mennesker i den virkelige verden, men bedre og bedre til at være på telefonen. Vores evner til at være empatiske mennesker kan hæmmes på sigt, siger psykologen.


LÆS OGSÅ: GALLERI: 7 vidunderligt akavede far-beskeder

LÆS OGSÅ: Sådan finder du Facebooks ultimative stalker-funktion

LÆS OGSÅ: NU IGEN: Fup-status spredes på Facebook

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Nu går hverdagen i gang: Her er...
bt.dk
Kan du genkende reality-deltageren?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx