Af - 15/09-16 20:18

Mangler du plads på din smartphone? Så skal du downloade denne nye appMangler du plads på din smartphone? Så skal du downloade denne nye app

Ny dansk app sørger for, at du ikke længere skal døje med pladsproblemer på din smartphone.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du er smartphone-bruger har du måske prøvet det før. Pludselig er der ikke mere lagerplads på telefonen, når du vil forevige et ferieminde, står til en koncert eller har gjort klar til det perfekte selfie.

Det er nemlig ofte på de mest upassende tidspunkter, at ikonet, der fortæller, at lagerpladsen er fyldt op, popper frem.

Som regel er det billeder, der er skyld i, at pladsen på telefonen hurtigt bliver brugt op. Nu er der kommet en ny dansk løsning på problemet, der allerede har fået stor opmærksomhed verden over.

Nyt styresystem på vej: Sådan ændrer din iPhone sig
Nyt styresystem på vej: Sådan ændrer din iPhone sig

Et team af danskere har nemlig udviklet app'en Planky, der sørger for, at du ikke længere skal tænke på, om der er plads på din smartphone, når du skyder billeder.

App'en gør det muligt at komprimere billederne på telefonen, så de fylder mindre. Det betyder, at der bliver frigivet plads uden at noget slettes.

Samtidig vil kvaliteten heller ikke ændre sig, og du kan gøre det uden wifi-forbindelse. Det betyder, at app'en adskiller sig fra andre alternativer på markedet.

Ide opstod ved poolen
Idéen til Planky opstod, da manden bag app'en Asbjørn Rasmussen var på ferie. Det irriterede ham nemlig, at feriebillederne på telefonen fyldte meget.

- På en ferie sidste år oplevede jeg, at min telefon konstant løb tør for lagerplads, hvilket betød, at jeg ikke kunne tage flere billeder og specielt ikke feriebilleder, siger Asbjørn Rasmussen.

- Det fik mig til grundigt at gennemgå min iPhone 6's anvendte lagerplads, og det kom bag på mig, at 70 procent af kapaciteten bestod af billeder.

Derfor besluttede han sig for at finde en løsning på problemet.

- Det lader til, at jeg ikke var den eneste med pladsproblemer og den positive modtagelse på de mange markeder indikerer, og bekræfter mig i, at vi har gjort noget rigtigt, siger Asbjørn Rasmussen.

Hvis du vil have plads til flere feriebilleder eller selfies på din Apple-smartphone, kan du downloade app'en gratis her.Så er der spritnye emojis på vej hos Apple: Se de 'mangfoldige' symboler her
Så er der spritnye emojis på vej hos Apple: Se de 'mangfoldige' symboler her

Folk sidder i kø til iPhone 7: Tjener styrtende med penge på at vente
Folk sidder i kø til iPhone 7: Tjener styrtende med penge på at vente

Her er løsningen: Sådan undgår du at miste de nye Apple AirPods
Her er løsningen: Sådan undgår du at miste de nye Apple AirPods

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx