Af Lars Dinesen - 04/11-17 09:58

Iphone X er på gaden: Her er de første smadrede telefonerIphone X er på gaden: Her er de første smadrede telefoner

Telefonen, der koster op til 10.000 kroner er lavet af glas, og det har flere nyslåede ejere allerede lært på den hårde måde.

storybild

Fredag kom Apples nye flagsskib på banen indenfor mobilteknologi, og flere købere har allerede konstateret, at det er dumt og dyrt at tabe en telefon, der er lavet af glas.

Med en prismærkat på over 10.000 danske kroner for den store model, skal de fleste nok trække vejret dybt ned i maven nogle gange, inden de smadrer sparebøssen og afleverer sine penge i elektronikforrretningen.

Kina i det sydøstlige Asien er på grund af fordelingen af tidszoner hørte til et af de første lande, der kunne købe den dyre telefon. Flere videoer og billeder fra landet sociale medier har allerede vist smadrede for- og bagsider af iPhone X, der som bekendt er pakket ind i glas.

Nogle viser sig at være uheldige i deres iver for at vise deres nye habengut frem.

Der findes dog også nogle, der smadrer deres spritnye telefoner med vilje. Flere tech-bloggere har nemlig tabt deres telefon med fuldt overlæg. Det sker i såkaldte droptests. Her kan man også se, at skærmen umiddelbart kan holde til lidt, før den krakelerer sammen med ens drømme.

Hører man til i den fumlefingrede afdeling, så kan det være et særdeles dyrt bekendtskab at købe den nye glastelefon. OLED-skærmen spreder sig helt ud til smartphonens kanter, og det afspejler sig også i prisen på en reparationer. Ifølge Apples officielle prislister, så koster det 2.392,25 danske kroner at skifte skærmen på den pristunge telefon. Det er godt 1000 kroner mere end at få udskiftet skærmen på en iPhone 8.

En tur på værkstedet, der ikke er dækket af den medfølgende, begrænsede garanti, og ikke er en udskiftning af skærmen, løber op i 4.642,25 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx