Af - 09/06-15 10:32

Dansk fotograf: Her er billedet jeg ALDRIG tager igenDansk fotograf: Her er billedet jeg ALDRIG tager igen

Fotografen Kenneth Nguyen har over 60.000 følgere på Instagram. Han fortæller om de utrolige muligheder, det sociale medie har givet ham.

Bildstrecke im Grossformat »

Det højeste punkt, jeg fotograferede fra, var nok også det dummeste. Det var 4G-tårnet ude på Refshaleøen. Jeg vidste ikke, hvad det var, så jeg kravlede bare op. Det var ret farligt i forhold til stråling. Og der sad jeg helt oppe på spidsen på det, der svarer til en lille skammel. Uden sikkerhed.

Sådan lyder en af mange historier fra den danske fotograf Kenneth Nguyen, der tilføjer, at det ikke er noget, han vil gøre igen, da det er meget farligt.

For lidt over to år siden fik den selvlærte fotograf en Instagram-profil. Hurtigt opdagede han mulighederne i det billedbårne sociale medie,

- Man kan vise sit arbejde til hele verden og møde ligesindede. Det er et medie, der udfordrer en til hele tiden at lave noget nyt, forbedre sig selv og følge med, siger Kenneth Nguyen, der har rundet 60.000 følgere. Ikke mindst efter, at han flere gange er kommet på på listen over Instagrams liste over brugere, man bør følge.

- Jeg har fået mange ting ud af at være på Instagram. Det er blevet til en masse rejser. Firmaer og turistbureauer har eksempelvis inviteret mig til London, Italien flere gange, New York et par gange og Rio de Janeiro.

- At rejse er en vigtig del af livet. Det lyder sjovt, men det er er noget, Instagram har fået mig til at indse, siger fotografen, der lever af Instagram-opgaverne ved siden af de mere klassiske fotograf-jobs, han bliver hyret til.


Når skal han beskrive sin stil, bliver det blandt andet med ordet ‘eksperimenterende’. Kenneth Nguyen tager billeder af landskaber, arkitektur, mennesker - og så billederne fra høje, høje punkter, der giver et sug i maven.

Han er aktuel som jurymedlem i fotokonkurrencen Tiger Camera, hvor nye talenter kan komme på banen.

- Jeg kigger efter billeder, der byder på en fortælling. Et stærkt billede har ikke altid noget at gøre med komposition. Men om man kan nå dybere ind til iagttageren.

For tiden er Kenneth Nguyen især optaget af portrætfotografi. Se flere af hans billeder i galleriet øverst.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx