Af - 29/10-15 14:40; Opdateret: 29/10-15 15:29

10 TIPS: Denne batteri-myte skal du glemme10 TIPS: Denne batteri-myte skal du glemme

Hvis du har problemer med, at din telefon ikke holder strøm længe nok, kan du følge disse gode råd.

Bildstrecke im Grossformat »
Det er en myte, at du skal lade din telefon op mindst 10 timer første gang, du putter den i opladeren. Men hvis du har tid kan du engang imellem lade den ligge to timer længere efter endt opladning. Det kan ifølge Rolf Zinniker give batteriet længere levetid. Men det behøver altså ikke være første gang. Det handler om ikke at presse batteriet i yderpunkterne. Derfor er det mest optimale tidspunkt at oplade batteriet på, er når batteriet er afladet halvt eller tre fjerdedele. Jo mere du presser yderområderne af lithium batteriet, jo kortere levetid har det. Derfor må du naturligvis heller ikke lade din telefon dø helt for strøm. Det er stærkt anbefalelsesværdigt, at du benytter dig af originale opladere, når du skal lade din telefon. Og faktisk er det bedre at lade telefonen gennem USB-porten på eksempelvis en computer, siger Rolf Zinniker. Selvom Google Maps kan være rart, når du skal finde vej, skal du overveje at lade være med at bruge det, hvis du er presset på strøm. Den konstante opdatering af din position sluger batteri. Din telefon har ikke godt af at være med på skituren, hvis den bliver udsat for for meget kulde. Det kan forkorte batteritiden. Skal du ud i sneen til vinter, kan det være en idé at putte telefonen i inderlommen. På samme måde som ved meget lave temperature kan batterilevetiden skades ved høje temeperaturer. Derfor skal man ifølge Rolf Zinniker også passe på med at overophede sin telefon og dermed batteri. Originale batterier er typisk dyrere end kopier. Men nogle gange kan batterier, som ikke er originale faktisk være lige så gode, mener Rolf Zinniker. Der er dog altid risiko for at få fat i en billig løsning, og hvis du køber originale batterier, går det sjældent galt. Der er ingen grund til at have Bluetooth kørende, med mindre du bruger det til at forbinde dig til eksempelvis tilbehør. Den ellers fine (og danske) opfindelse stjæle af dit batteri, når det kører i baggrunden. Hvis du virkelig er presset på batteriet, kan du med fordel slukke for WiFi. Det betyder, at telefonen ikke konstant skal holde sig opmærksom på, hvilke netværk der er tilgængelige. Det betyder, dit batteri holder længere.

Oplever du som mange andre, at batteriet i din smartphone ikke er, hvad det har været?

Der er flere ting, du kan gøre for at behandle dit batteri bedst muligt på lang sigt og flere ting, du kan gøre på kort sigt for at spare på strømmen, hvis batteriet er ved at løbe tør.

Schweiziske 20 Minuten har allieret sig med ekspert Rolf Zinniker fra Institute of Electronics i Zürich, som afliver en række myter omkring dit mobiltelefonbatteri og giver dig samtidig en række gode råd til, hvordan du får batteriet til at holde længere.

Du kan læse, hvad der er ren ævl, og hvad der virker i galleriet over artiklen.

Vanvittigt regnskab: Apple slår alle rekorder
Vanvittigt regnskab: Apple slår alle rekorder

LÆS OGSÅ: Plus møder plus – topmodellerne fra Samsung og Apple i duel

LÆS OGSÅ: Her er verdens dyreste iPhone

LÆS OGSÅ: Mærket på din telefon sladrer om dine pornovalg

LÆS OGSÅ: Længe ventet opdatering: Nu kan du give dine venner fingeren

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S-profil kan være færdig i dansk politik
bt.dk
Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx