Af - 26/09-14 13:19

'Store-iPhone-fredag': Den massive hype er uberettiget'Store-iPhone-fredag': Den massive hype er uberettiget

En stor del af danskerne er klar til at punge ud for den nye iPhone. Uforståeligt, siger ekspert.

storybild

Adskillige mennesker var mødt op foran Telia-butikken på Strøget i aftes for at være blandt de første til at få fingrene i den nye iPhone. (Billede: Sebastian Kirk)

Så oprandt dagen endelig: iPhone 6 rammer i dag de danske butikker, og allerede nu overvejer en tiendedel af befolkningen at hive tegnedrengen frem for den. Yderligere 11 procent er i tvivl.

Stig er nummer 1: Har siddet i kø til ny iPhone siden i morges
Stig er nummer 1: Har siddet i kø til ny iPhone siden i morges

Det viser en undersøgelse, YouGov har foretaget for Metroxpress. Her slås det samtidigt fast, at halvdelen af alle danskere har eller har ejet en iPhone, så det er svært at benægte, at Apple har et solidt greb i danskernes forlommer.

- Vi er parate til at bruge sindssygt mange penge på iPhones. Det er den eneste telefon, vi vil stå i kø i dagevis for at købe, siger John G. Pedersen, redaktør hos MereMobil.dk.

Han påpeger Apples design som den helt store tiltrækningskraft hos danskerne. De stramme linjer og brug af aluminium og glas, som vi kender det fra danske design-klassikere som Arne Jacobsen og B&O. Og så er de enormt brugervenlige.

iKagerulle: Internettet gør tykt grin med Apples ‘fleksible’ iPhone
iKagerulle: Internettet gør tykt grin med Apples ‘fleksible’ iPhone

Men her stopper hans fascination også. Det overrasker ham, at vi stadig er villige til at punge ud år efter år, når Apple lancerer en ny telefon.

- De nye modeller kan i bund og grund ikke noget, de gamle ikke kan. Der er ikke innovation i dem. De er superlækre og tynde, men når det er skrabet væk, så er det det samme som altid. Grundlæggende er der absolut ikke sket noget siden den første iPhone, siger John G. Pedersen.

- Overalt mangler vi penge i samfundet, men alligevel finder vi penge til at købe en ny iPhone en gang om året. Det giver ingen mening, at vi har råd til det, supplerer han.

Lykkelig Apple-fan får endelig sin iPhone: Så sker det - der bare ikke må ske
Lykkelig Apple-fan får endelig sin iPhone: Så sker det - der bare ikke må ske

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx