Af Benedikte Brix - 28/01-16 13:27

Skræmmende tanke: Sådan bliver du ikke overgået via dit webcamSkræmmende tanke: Sådan bliver du ikke overgået via dit webcam

Heldigvis kan du beskytte dig mod at blive ufrivilligt overvåget.

storybild

Må den her fyr holde øje med dig?

Synes du også, det er en skræmmende tanke, at en vildt fremmed kan sidde og holde øje med dig gennem dit webcam? Se dig nøgen efter dit morgenbad eller bebumset og tømmermændsramt med ostepopskrummer i hele krydderen?

Så vil det være fornuftigt af dig at tjekke dine sikkerhedsindstillinger.

Nethaj misbruger dansk undertøjsgigant
Nethaj misbruger dansk undertøjsgigant

Søgemaskinen Shodan har nemlig skabt et værktøj, der gør det meget nemt at finde frem til usikre webcams. Det betyder, at folk, du ikke kender, kan sidde hvor som helst i verden og se ind i dit hjem.

Værktøjet gennemsøger usikre webcams, tager et screenshot og fortsætter så til det næste. Det skaber et helt feed af børn i vugger, skoleelever i gymnastiksale og mænd, der spiller guitar. Alle har det til fælles, at de befinder sig et sted, der bliver filmet af et usikkert webcam.

9 geniale fifs til online tidsfordriv
9 geniale fifs til online tidsfordriv

Ifølge Ars Technica dukker der billeder op fra alt fra børneværelser til skoler og supermarkeder, når der foretages en søgning på usikre webcams. Hvor end der er et kamera, kan der altså kigges med.

Hvis du nu sidder og er i tvivl om, om nogen kan holde øje med dig, så er der heldigvis en meget simpel løsning: Sæt et password på dit webcam - og gør det nu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx