Af - 17/09-14 17:28

Her er playlisten der får dig til at præstere bedstHer er playlisten der får dig til at præstere bedst

Musik er et yderst effektfuldt middel, når indsatsen skal forbedres og du skal have mest muligt ud af dagen

storybild

(Billede: Polfoto/PhotoAlto/LaurenceMouton)

Musik er mere end en smagssag. For vælger man det rigtige musik til de rigtige tidspunkter på dagen, kan lyden gøre både øge effektivitet og motivationen for at præstere i top.

Psykolog og trivselsekspert Emma Kenny har i samarbejde med Spotify udarbejdet en liste over, hvilke sange, der fungerer bedst på hvilke tidspunkter af dagen.

Når dagen starter
Det er vigtigt at være mentalt forberedt på dagen, der ligger forude. På den måde undgår man nemlig at blive kognitivt overbelastet. For at sikre, at man starter dagen med en positiv mental indstilling, kan man lytte til tempofyldt musik, som fremkalder glade følelser og giver humøret et boost. Lytter man til sange, der har mere end 80 slag i minuttet (BpM), er det med til at sikre, at man møder glad op på job eller skole.

Musik-streaming boomer
Musik-streaming boomer

Formiddag
Genkendelig musik og populære sange kan hjælpe med at holde humøret oppe og forbedre præstationen. Undersøgelser viser, at de kognitive funktioner forbedres, og at man performer bedre i stressede situationer, hvis man forinden har lyttet til iørefaldende og tempofyldt musik.

Middag
Frokostpausen er en god mulighed for at slappe af, koble fra og lade op til eftermiddagens arbejde. Lytter man til afslappende og rytmisk musik, kan man frigøre spændinger og faktisk også ændre hjernebølgernes aktivitet, hvilket har den samme effekt på hjernen som meditation og som forøger produktionen af serotonin og skaber mere energi, så man er sikker på at have fornyet styrke til eftermiddagens gøremål.

Afslørende liste: Her er sangene, som vi er mest flove over at elske
Afslørende liste: Her er sangene, som vi er mest flove over at elske

Eftermiddag
Man kan holde energien oppe, hvis man sørger for at lytte til tempofyldte melodier, som har den effekt, at de er skaber motivation og forøger arbejdstempoet. Ved at skifte til en playliste, der indeholder sange med meget bas, fyldes man med positiv energi og sikrer, at dagens sidste timer bliver produktive.

Aften
For at forberede sig til en god nats søvn, er det vigtigt at bruge aftenen på at slappe af, så man næste morgen føler sig udhvilet og fuld af energi. Sange, der har mellem 50 og 80 slag i minuttet, har en afslappende effekt og præparerer hjernen til at lære og huske nye ting. Det er også påvist, at musik kan være med til at reducere uro og stress.

Spotify hacket: Se om det påvirker dig
Spotify hacket: Se om det påvirker dig

Emma Kenny har kigget på Spotiys top100-liste og funder eksempler på, hvilke sange, der er oplagte til forskellige tidspunkter på dagen.

Her er den mest streamede sang nogensinde
Her er den mest streamede sang nogensinde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx