Af Thomas Berger - 10/05-16 09:26

TEST: Lækker designlyd fra BeoplayTEST: Lækker designlyd fra Beoplay

Danske Beoplay har sammen med designer Cecilie Manz præsteret at skabe noget så unikt som en bluetooth-højttaler, som både ser godt ud og lyder fantastisk.

storybild

Beoplay A1 er desværre ikke certificeret vandtæt, og bør derfor ikke tages med i badet. (Billede: PR)

Pris: 1.999 kr.
Web: Beoplay.com
Karakter: 5/6

Designet på Beoplay A1 er opløftende enkelt. Toppen af højttaleren er udformet i aluminium, mens bunden består af et kunststofmateriale med en let gummiagtig overflade, der sikrer, at enheden står ordentligt fast. Lædersnoren er en fin afsluttende detalje, der kan benyttes som bærerem eller til at hænge højttaleren op.

Apple: Slut med jackstick - og iPhone går ned i størrelse
Apple: Slut med jackstick - og iPhone går ned i størrelse

Knapper til synkronisering med smartphone, volumen tænd/sluk ligger diskret under overfladen, og den lille skråning mod bunden huser den indbyggede mikrofon, som gør Beoplay A1 anvendelig til håndfri telefonsamtaler.

Men alle kan i teorien finde ud af at lave en pæn klods i aluminium og plastik – det er langt fra alle forundt at få den til at lyde så godt, som Beoplay A1 gør.

SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne
SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne

På trods af den lille størrelse, højttaleren måler 13 centimeter i diameter og er fem centimeter høj, så er lyden virkelig fyldig og afrundet. Der er kælet for de digitale detaljer, og det kan høres når musikken breder sig ud og der er plads til både de bastunge lyde og de fine detaljer øverst i lydbilledet.

Lyden er absolut bedst, når A1 får lov at stå på et bord, og bassen kan få lov at forplante sig ud i bordpladen – ligesom den er rarest at lytte til, når volumen ikke kværnes i top. Jo, den kan spille temmelig højt uden at forvrænge, men lyden bliver meget spids når volumen er for høj.

SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse
SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse

Beoplay A1 kan klare sig imponerende 24 timer på en opladning, og det tager kun halvanden time at lade den fuldt op. Og så er prisen absolut ikke urimelig i forhold til konkurrenterne på markedet.
Thomas Berger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx