Af - 15/07-15 22:28

Hackere angriber iPhones: Låser Safari og kræver penge for at hjælpeHackere angriber iPhones: Låser Safari og kræver penge for at hjælpe

I Storbritannien og USA har iPhone-brugere oplevet, at deres Safari-app bliver spærret, og de skal ringe til et nummer og oplyse kortoplysninger for at få det ordnet.

Bildstrecke im Grossformat »

Du har måske fået en mail, hvor der står, at du har arvet flere millioner kroner, og at du lige skal sende dine kortoplysninger. Eller også har du fået et opkald, hvor snydepelse vil have dig til at gøre det samme, så de lige kan fikse din computer.

Der kan man lade være med at svare eller lægge røret på, men nu har snyderne fundet en ny vej til dine penge, og den går rent faktisk ud over din telefon. I hvert fald hvis du har en af dem med et æble på bagsiden.

Ifølge Daily Mail har flere i både USA og Storbritannien oplevet, at der popper en besked op på skærmen, når de er inde i internetbrowseren Safari.

Den går ikke umiddelbart væk, før man ringer til et telefonnummer, hvor snyderne så vil have dig til at betale for hjælp. Det skal man ikke gøre, og heldigvis er der også en anden måde at fjerne beskeden.

Den kan du se i galleriet øverst.

Apple har lavet lille - men betydningsfuld - ændring på din iPhones tastatur
Apple har lavet lille - men betydningsfuld - ændring på din iPhones tastatur

'Advarsel! iOS lukket ned'
Noget tyder på, at beskeden popper op på grund af et inficeret reklame-banner eller via et ondsindet pop-up-vindue. Det går diskussionen i hvert fald på inde i et Apple-debatforum.

Der er indtil videre mere end 115.000, der har kigget med derinde, så problemet kan være ret udbredt i USA, hvor det har floreret i op mod et år. Beskeden, der dukker op i Safari og derefter ikke går væk igen, lyder som regel noget i stil med:

'Advarsel! iOS lukket ned. På grund af en tredje-parts-applikation på din telefon, er iOS brudt sammen. Kontakt support for at få det ordnet med det samme.'

Beskeden bliver så efterfulgt af et telefonnummer, som man kan ringe på. Det har brugeren Dizzer88 gjort for at høre mere om, hvad snyderne vil, og han fortæller om det i Apple-forummet.

Din iPhone afslører, hvor du har været: Sådan slår du det fra
Din iPhone afslører, hvor du har været: Sådan slår du det fra

Sådan gør du
Han skriver, at han får at vide, at der er nogen, der er i gang med at stjæle oplysninger fra telefonen, men at han kan få det ordnet, hvis han betaler omkring 500 kroner. Det kræver bare, at han oplyser sit kreditkortnummer.

Det gør han selvfølgelig ikke, for der er andre brugere i forummet, der har fundet en måde at komme af med beskeden på, og den koster ikke penge.

Man skal slå flytilstand til og så slette historik og cookies i Safari, og når man så slår flytilstand fra igen, er Safari tilbage ved normal.

Har du oplevet at få en lignende besked på din telefon, hvor nogle forsøger at snyde penge ud af dig for at ordne det, så vil vi meget gerne høre mere. Du kan kontakte os på nss@mx.dk

Matematik-problem får din iPhone til at svine dig
Matematik-problem får din iPhone til at svine dig

Herunder kan du se en video af, hvordan problemet kan løses:

LÆS OGSÅ: Ny opdatering til din iPhone: Her er de fedeste nye funktioner

LÆS OGSÅ: PAS PÅ! Ondsindet og farlig sms crasher din iPhone på sekundet

LÆS OGSÅ: Her er 12 gode råd, der gør din iPhone endnu smartere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx