Af - 25/05-15 12:25; Opdateret: 25/05-15 12:56

Emojis med 'tæskede børn' skal støtte unge med hverdagsproblemerEmojis med 'tæskede børn' skal støtte unge med hverdagsproblemer

En ny, gratis app til iPhone skal gøre det lettere for børn at udtrykke sig, hvis de for eksempel er blevet udsat for vold i hjemmet. Børnepsykolog er skeptisk.

Bildstrecke im Grossformat »

Emojis af børn med et blåt øje og plaster på kinden eller børn i selskab med en voksen, der drikker.

Sådan ser nogle af ikonerne ud i en ny, gratis app til iPhone. App'en er skabt, så børn lettere kan udtrykke sig, hvis de er blevet udsat for vold i hjemmet, i skolen eller oplever andre problemer i deres hverdag.

Bacon, selfie, croissant: 38 fede nye emojis på vej
Bacon, selfie, croissant: 38 fede nye emojis på vej

For psykologer er det en velkendt metode at lade børn tegne deres problemer, hvis der er noget, der tynger dem, men med app'en kan børnene i stedet visualisere deres problemer direkte fra deres iPhone ved at bruge en passende Emoji.

Ifølge Marius Kristoffersen, børnepsykolog i Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen, kan en sådan app være brugbar over for små børn:

- Umiddelbart vil jeg mene, at brugen af symboler kan være effektiv, når man arbejder med yngre børn, da de er dårligere til at verbalisere sine problemer, siger han til metroxpress.

Galleri: Se hvilke emojis der er mest populære i andre lande
Galleri: Se hvilke emojis der er mest populære i andre lande

Nuttede emojis skal redde truede dyr
Nuttede emojis skal redde truede dyr

Marius Kristoffersen hæfter sig dog ved faren i at bruge symboler til at udtrykke sig, når børnene er store og har et udviklet et sprog:

- Det tager specificeringen af problemerne, og udtrykket bliver ikke så nøjagtigt. Der er jo ikke symboler for alle specifikke problemer, og derfor kan det have en dårlig effekt, siger han og understreger, at der for psykologer kan ligge en risiko i at komme til at under- eller overfortolke problemer, som udelukkende udtrykkes ved hjælp af symboler.

App'en er skabt af den svenske non-profit organisation, BRIS, der driver en støttelinje via telefon, chat og email for børn i Sverige.

Den her kontroversielle emoji kan du kun få med Microsoft
Den her kontroversielle emoji kan du kun få med Microsoft

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx