Af - 01/05-15 15:36

Du kan blive virtuelt voldtaget i GTADu kan blive virtuelt voldtaget i GTA

Et nyhedsklip om virtuelle voldtægter er gået viralt på Reddit.

Bildstrecke im Grossformat »

Voldtægt kan ikke kun foregå i den virkelige verden. Det findes også på nettet, nærmere bestemt i onlinespil. Det gælder blandt andet i GTA 5, hvor det er muligt, hvis man ved, hvordan man snyder systemet.

- I online spil kan hackere tage din karakter og låse hende et sted. Derudover kan de fjerne bukserne fra deres egne karakterer, og så kan de simulere et seksuelt overfald på din karakter, mens du selv er hjælpeløs, fortæller Sam Maggs, der er blogger og gamer.

Det gør hun i et nyhedsindslag fra canadiske City News, der blev sendt i 2014, men nu er kommet frem igen, efter en bruger har delt det på internetforummet Reddit.

Nyhedsindslaget kan ses i bunden. Der er slørede billeder af virtuelle voldtægter, og de kan virke stødende.

Tre unge voldtog sovende og påvirket pige til fest
Tre unge voldtog sovende og påvirket pige til fest

På Reddit har mange kommenteret, om indslaget er satire, eller om der rent faktisk er tale om, at folk bliver stødt af de virtuelle voldtægter.

Thomas Ploug, der er professor på Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet samt medlem af Det Etiske Råd, tror, at der både er folk, der gør det for sjov og mere i alvor, men at det ligegyldigt hvad kan gøre skade, også selv om det ikke er en virkelig voldtægt.

- Jeg tror, at det kan være meget ubehageligt. En del af den skade, som voldtægt gør, er, at du føler, at andre har dårlige intentioner og vil gøre noget ubehageligt over for dig, siger han til metroxpress.

Politiet: Ung mand voldtog 13-årig under fest i Roskilde
Politiet: Ung mand voldtog 13-årig under fest i Roskilde

Han fortæller desuden, at voldtægt er udtryk for magt, og det kan også overføres til en virtuel verden. Sam Maggs, der medvirker i indslaget, mener ikke, at man kan tillade, at det sker.

- Når du kan høre personen i den anden ende, som siger alle mulige ting til dig, så er det også chikane på et helt nyt niveau, lyder en af hendes begrundelser for, hvorfor spillere skal forbydes adgang, hvis de forulemper på den måde i online-spil.

- Det er voldeligt, og det er provokerende for folk, der tidligere har oplevet at blive voldtaget. Det er et visuelt bevis på alle de forfærdelige ting, du som kvinde får at vide på nettet, siger Sam Maggs i City News-indslaget.

23-årig kvinde troede hun skulle dø under SM-sex: Han tog halsgreb
23-årig kvinde troede hun skulle dø under SM-sex: Han tog halsgreb

Thomas Ploug kan ikke give et konkret bud på, om det er værre at være kvinde end mand, når man bevæger sig rundt i et online-univers, men at der, når det handler om voldtægt, er nogle tegn på det.

- Det kan ses som et forsøg på at efterligne en fysisk magtrelation, men også som udtryk for en seksuel handling. I den virkelige verden foretages den typiske voldtægt jo af en mand, og der er derfor grund til at tro, at det vil også være tilfældet i den virtuelle, siger han.

Du kan se indslaget om virtuel voldtægt herunder. Vi advarer mod stødende billeder, der dog er slørede.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx