Af - 10/03-16 12:03

Genialt: Sådan kan ny app fremme ligestillingGenialt: Sådan kan ny app fremme ligestilling

Et svensk firma har udviklet en app, der kan måle fordelingen mellem kvinder og mænds taletid i mødelokalet. Formålet er sætte fokus på ligestilling, siger en af appens udviklere.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis man har en mistanke om, at det ene køn er mest dominerende i mødelokalet, kan man fremover få sine fordomme be- eller afkræftet ved at bruge af en app, som det svenske it-firma Doberman netop har færdigudviklet. Hensigten er at fremme og sætte fokus på ligestilling, forklarer en af appens udviklere.

Denne halskæde er meget mere end bare en halskæde
Denne halskæde er meget mere end bare en halskæde

Når appen er slået til, bruger den mikrofonen i telefonen til at optage, så den løbende kan vise, hvilket køn der taler mest. Efterfølgende analyserer den på, hvor meget taletid hvert køn fik i alt.

Udviklernes formål er at vise, hvordan teknologi kan anvendes til at fremme løsningen af et samfundsmæssigt problem, og holdet bag vurderer altså, at ligestilling på arbejdspladsen er et vigtigt emne at tage hånd om. Det forklarer designteknolog Lars Ericsson, der har udviklet appen sammen med fem kolleger.

- Vi ønskede at bruge kunstig intelligens som et middel til at håndtere sociale problematikker i den virkelige verden og dermed vise, at teknologi kan være en nøgle til at løse ikke-tekniske problemer. Vores fokus er ligestilling, fordi vi synes, det er et meget centralt og aktuelt emne, som det er enormt vigtigt at øge opmærksomheden på, siger han.

William Demant overrasker positivt med ny teknologi
William Demant overrasker positivt med ny teknologi

Når appen registrerer de forskellige stemmer, kan der være en mindre unøjagtighed, men hovedsagen er, at den giver et godt indtryk af, hvilket køn der taler mest ved møderne, mener Lars Ericsson.

- Appen er selvfølgelig ikke hundrede procent præcis, men det er heller ikke så vigtigt, at den er det, så længe den giver et godt indtryk af de forskellige køns taletid. Vi kan måle, hvornår der bliver sagt noget, hvem der siger det, og i hvor lang tid det foregår. Vi fokuserer ikke på indholdet af, hvad der rent faktisk bliver sagt, forklarer han.

Lars Ericsson fortæller, at Doberman foreløbig kun har offentliggjort koden til den spritnye app, som kan findes open source til Apples iOS-styresystem under navnet Speaker Gender Detect. I øjeblikket står det endnu ikke klart, præcis hvornår det bliver muligt at downloade appen direkte i App Store og Google Play.

Ny IT-rapport: Hackere kan krybe ind gennem din mus og dit keyboard
Ny IT-rapport: Hackere kan krybe ind gennem din mus og dit keyboard

Derfor måtte Steve Jobs’ børn ikke selv bruge iPad
Derfor måtte Steve Jobs’ børn ikke selv bruge iPad

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
'Ung mor' er blevet single: Derfor...
bt.dk
LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx