Nye emojis vækker glæde - men der mangler stadig énNye emojis vækker glæde - men der mangler stadig én

Der er kommet nye og mere etnisk alsidige emojis, der viser mennesker med forskellige hår- og hudfarver. Den rødhårede mangler dog stadig.

Bildstrecke im Grossformat »

En længe ventet opdatering er endelig ude til iPhones og iPads. Det er blevet muligt at vælge mellem flere forskellige hud- og hårfarver, når beskederne skal peppes om med emojis.

Ayan Mouhoumed, der er chefredaktør på Ethniqa, et onlinemagasin for kvinder med anden etnisk baggrund i Danmark, er en af dem, der er særligt glade for de nye emojis.

- Det er på tide at emojis ikke kun har én farve. Nu afspejler de mangfoldigheden i samfundet - det er vigtigt. Mennesker har jo mange forskellige farver, siger Ayan Mouhoumed.

Utilfreds med Apples emojis? Så lav din egen
Utilfreds med Apples emojis? Så lav din egen

En af de farver, som en del mennesker har, men som ikke er med blandt Apple's nye emojis, er rød. Det har blandt andet fået den rødhårede Emma Kelly til at starte en underskriftindsamling, som hun vil sende til Apple, når den når 10.000.

Torsdag aften rundede indsamlingen, der startede for mere end en måned siden, 6.500 støttere.Metroxpress har været på gaden og snakket med nogle af de personer, der kan få glæde af de nye emojis. Her spurgte vi også rødhårede Simone Høgh, hvordan hun har det med, at der ikke er en til hende.

- Folk har mange fordomme og tanker om os rødhårede, så det hører jeg tit for. Men jeg synes ikke det er diskriminerende, at der ikke er en rødhåret emoji, siger hun.

Apple glemte os! Rødhårede vil have egen emoji
Apple glemte os! Rødhårede vil have egen emoji

Hvis du vil have fat i de nye emojis, skal du opdatere dit Apple-produkt til det nye styresystem. Du kan finde seks forskellige typer hår- og hudfarve - og håndtegnene findes også i de nye farver.

Det er ikke kun etnicitet, der er lagt vægt på i de nye emojis. Nu kan man også finde homoseksuelle familier med enten to mandlige eller to kvindelige forældre. Du får de nye emojis frem ved at holde fingeren på den valgte, indtil de nye farver dukker op.

Apple har ikke kommenteret opdateringen, men den amerikanske it-gigant sagde tidligere på året, at de "støtter og er dybt optaget af mangfoldighed".

Apple vil lancere farvede emojis
Apple vil lancere farvede emojisSkriv KUN med emoji i denne app
Skriv KUN med emoji i denne app

LÆS OGSÅ: Nu kommer det: Giganternes musikkrig bliver irriterende for dig

LÆS OGSÅ: Apple, Google og Facebook støtter op om homovielser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx