Af - 19/04-16 14:51

Næsten som at være der selv: Nu kan du streame live i 360 grader på YouTubeNæsten som at være der selv: Nu kan du streame live i 360 grader på YouTube

YouTube annoncerer, at det nu bliver muligt at livestreame videoer i 360 grader.

Det har i længere tid været muligt at opleve YouTube-videoer i 360 grader, så brugerne selv kan styre, hvor de vil kigge hen. Nu bliver det muligt at streame liveoplevelser på samme måde, annoncerer YouTube på sin officielle blog.

LÆS OGSÅ: Skal du ikke på festival i år? Sådan kan du få oplevelsen fra sofaen

Den nye funktion bliver tilgængelig i forbindelse med årets afvikling af den amerikanske musikfestival Coachella, der de seneste år har streamet live fra koncerter. Med den nye funktion kan man i denne weekend se YouTube-videoer i 360 grader live fra festivalen for første gang.

Samtidig åbner YouTube for at livestreame med såkaldt 'spatial audio', der skulle give en mere autentisk lyd - indtil videre dog kun til Android. Dermed bliver det næsten som at være der selv – især med et par virtual reality-briller på.

Teknologien har dog stadig sine begrænsninger, mener fremtidsforsker Klaus Æ. Mogensen.

- Det er især med henblik på virtual reality-oplevelser, at YouTube tilbyder livestreaming af 360-graders-oplevelser. Det er spændende, men når man skal have billeder fra en 360-graders synsvinkel, kræver det en vis båndbredde, og det kan gå ud over billedkvaliteten, siger han til metroxpress.

LÆS OGSÅ: TV: Fyr prøver virtual reality-porno - kan ikke stoppe med at grine

Han peger samtidig på, at virtual reality aldrig vil kunne erstatte fysisk tilstedeværelse ved et live-event som en koncert eller en fodboldkamp.

- Det er ikke samme oplevelse, fordi man ikke er med på samme måde. Du mærker ikke gulvet vibrere, brølene fra tilskuerne eller får øl i nakken. Det bliver ikke en erstatning, men det næstbedste. For hvis man ikke har mulighed for at være til stede, kan det være et fint alternativ, siger han.

I toppen af artiklen kan du finde et eksempel på en 360-graders-video. Hvis du ser den med en Android-smartphone, kan du også mærke effekten af 'spatial audio'.

LÆS OGSÅ: Dansk YouTube-fænomen: 6-årige Naja har mere end 100.000 følgere

LÆS OGSÅ: TV: Sådan blev Benjamin en af Danmarks største YouTube-stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx