Af - 24/06-15 18:53

Ny app hitter: Som Facebook og Snapchat - men med unikt twistNy app hitter: Som Facebook og Snapchat - men med unikt twist

Glem Facebook Messenger, WhatsApp og Snapchat - den nye app Jott virker på samme måde, men behøver ikke internet.

Bildstrecke im Grossformat »

- Jott har blot været ude i et par måneder og har allerede 500.000 månedlige brugere. 20-30.000 unge logger på hver dag. Den spreder sig lynhurtigt, siger Sibani Joshi, der har været med til at lave den nye app Jott, til Huffington Post.

Og app'en har vakt opsigt, da den løser det problem, som de fleste er stødt på før eller siden: Besked-app'en Jott virker uden data eller wifi-tilslutning.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, ik? Vi besluttede os for at teste app'en, og den virker, som det kan ses i galleriet herover. Selv med telefonen i 'flight mode' virker den - så længe wifi og bluetooth er slået til. Du behøver ikke at være logget på et netværk.

Men hvordan kan det lade sig gøre?

- Det er ikke bare er en normal beskedapp. Det er en blanding mellem Snapchat og Facebook, men det er teknologien, der gør den unik. Den behøver ikke internet for at fungere, siger Sibani Joshi.

- Teenagere har ofte de her iPads uden data, og når de tager dem med i skolen, er de dybest set bare dødvægt. Jott laver selv et netværk af bluetooth og wifi-forbindelser, der er tilgængelige inden for 30 meter. Og så kan du bare skrive løs, det er ret cool, uddyber hun.

Sådan blev ikonisk Snapchat-logo skabt
Sådan blev ikonisk Snapchat-logo skabt

En anden fed detalje ved app'en er, at hvis brugerne af netværket ikke opfører sig ordentligt, så kan de andre smide personen af. Du kan også sætte tidsbegrænsning på de billeder, du sender, som vi kender det fra Snapchat.

Shibani Joshi har ikke dårlig samvittighed over, at app'en kan gøre livet surt for mange undervisere. Hun ser mere frem til at se, hvor længe app'ens popularitet vil vare ved.

- Når de voksne begynder at snakke om det, finder de unge nye steder at gå hen, som hun siger med et smil.

GALLERI: Her er Snapchat-funktionerne vi mangler
GALLERI: Her er Snapchat-funktionerne vi mangler

TV: Se valget på Færøerne via Snapchat
TV: Se valget på Færøerne via Snapchat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx