Af - 05/09-16 23:11

Nye Tinderregler virker ikke - Unge helt ned til 14 år bruger stadig dating-app'enNye Tinderregler virker ikke - Unge helt ned til 14 år bruger stadig dating-app'en

Hvis du er under 18 år bliver du smidt ud fra datingapp'en Tinder. Men ifølge psykolog afholder det ikke de unge fra at bruge app'en. De lyver blot om deres alder.

Bildstrecke im Grossformat »

Bruger du Tinder selvom du er under 18 år? Så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til rhollegaard@mx.dk.

Teenagere helt ned til 14 år er på dating-appen Tinder og det på trods af, at Tinder har ændret deres alderspolitik. Det skriver news.com.au.

I dag bliver unge under 18 år smidt ud fra Tinders datingunivers, men det afholder dem ikke fra at oprette en profil. De lyver blot om deres alder.

Det fortæller den australske psykolog Jordan Foster, der er grundlægger af ySafe Solutions til news.com.au. Hun rådgiver om sikkerhed på nettet, og mener, at det er et problem, at unge teenagere helt ned til 14 år, kan oprette en profil på den populære datingapp.

Det betyder nemlig, at det har mulighed for at komme i kontakt med brugere, der er meget ældre end dem selv. Det betyder ifølge Jordan Foster, at de kan havne i 'risikofyldte situationer'.

TINDER-TIRSDAG: 10 af ugens VILDESTE beskeder
TINDER-TIRSDAG: 10 af ugens VILDESTE beskeder

- De unge bruger det til at hæve deres sociale status, og så ender de med at komme i problemer ved at tale med folk, de ikke bør, fordi de ikke kan begrænse, hvem de taler med, siger hun.

Hun forklarer, at det er spændende for de unge, fordi det er risikabelt og de på den måde kan de vinde respekt i vennegruppen.

Før i tiden var det muligt for unge helt ned til 13 år at oprette en Tinder-profil, men i juni ændrede Tinder reglerne, og man skal nu være 18 år, hvis man vil swipe sig igennem potentielle dates på app'en.

Ifølge new.au.com har en talsmand fra Tinder forklaret, at det på trods af den nye alderspolitik, ikke vil være muligt at sikre sig, at folk ikke lyver om deres alder - ligesom på andre medieplatforme.

Tinder skulle angiveligt længe have overvejet, hvordan man kan komme aldersproblemet til livs. Da 18-års-reglen trådte i kraft i juni måned høstede den stor ros på de sociale medier.

6 grunde til at du bør prøve online-dating
6 grunde til at du bør prøve online-dating

LISTE: 11 ting du ALDRIG skal gøre, hvis du vil score på Tinder
LISTE: 11 ting du ALDRIG skal gøre, hvis du vil score på Tinder

Så er det bevist: Tinder gør dig ikke gladere
Så er det bevist: Tinder gør dig ikke gladere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx