Af - 10/04-14 08:58; Opdateret: 10/04-14 09:22

Madbilleder er moderne hulemalerierMadbilleder er moderne hulemalerier

Billeder af mad er det største hadeobjekt for brugerne på Instagram. Men de er også en del af vores kultur, og vi slipper ikke for dem, mener ekspert.

storybild

(Billede: Instagram)

Der er en direkte linje mellem menneskets tidligste hulemalerier til fænomenet, hvor man tager et billede af sin mad.

Det mener billedforsker Hans Dam Christensen fra Københavns Universitet. Ifølge ham er den eneste forskel, at urmennesket viste deres kærlighed til mad ved at male billeder af dyr, hvor det moderne menneske hiver telefonen frem og lægger et billede på Instagram.

- Mennesker har altid været fascinerede af mad, fordi det er afgørende for vores overlevelse. Det er et motiv, som er kommet for at blive, siger Hans Dam Christensen.

STEM: Hvad er den største kliché på Instagram?
STEM: Hvad er den største kliché på Instagram?

Det er dårligt nyt til de folk, som har fået nok af mad i deres feed. I en afstemning på mx.dk fik madbilleder en 1. plads i kategorien værste klichébillede på Instagram med over 300 stemmer.

Digital trendanalytiker hos Elektronista, Christiane Vejlø, kan sagtens genkende tendensen med madbilleder som hadeobjekt.

- Problemet med mad er, at det ikke er et særligt fotogent motiv. Derfor får mange mennesker ganske enkelt maden til at se ulækker ud, siger Christiane Vejlø.

Viral trend: Mænd tager selfies kun iført sok
Viral trend: Mænd tager selfies kun iført sok

Hun mener, at vores krav til det, vi gerne vil opleve i vores feed er stigende. Derfor tror Christiane Vejlø også på, at fremtiden byder på bedre billeder på Instagram.

- Vi kommer til at se færre klicheer som grumsede madbilleder, flyvinger og rystede selfies. Det vi deler skal fortælle en god historie, ellers ligger unfollow-knappen lige ved fingerspidserne.

LÆS OGSÅ: SÅ mange milliarder billeder er der blevet delt på Instagram..

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx