Af - 30/06-16 07:21

Stor Facebook-ændring: Sådan kommer dit feed til at se udStor Facebook-ændring: Sådan kommer dit feed til at se ud

Facebook er onsdag kommet med en ændring, der har betydning for, hvilke ting der dukker op i din nyhedsstrøm.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er en række ting, du bør overveje at skjule fra Facebook. Din fødselsdag er en del af en række vigtige oplysninger, der, sammen med dit navn og adresse, danner et vigtigt puslespil, der kan give folk nemmere adgang til din bankkonto og personlige oplysninger. Var det noget med en sød beundrer, der ringer?m Eller en scary stalkertype? Professor på Oxford, Robin Dunbar, mener, at mennesker kan opretholde omkring 150 forhold. I en undersøgelse af 3.375 brugere fandt han ud af, at man kan regne med cirka fire venner, og at kun 13,6 i gennemsnit viser sympati en en såkaldt 'personlig krise'. Ved at fjerne de overflødige venner passer du bedre på dine data og får sundere interaktioner på sociale medier. "Hvilke informationer har børn lyst til at se om dem selv på internettet, når de bliver ældre?" spørger Victoria Nash fra Oxford University. Overgreb mod børn stiger i andre lande som England. Derfor er der ingen grund til at give folk et praj om, hvor dit barn går i skole. Over 500 millioner brugere brugte kun Facebook på mobilen i 2015, fortæller Techcrunch. Og alle de kan potentielt vise deres placering online, så folk ved, hvor du er. På godt og ondt. En rigtig klassiker. Har du noget, som du ikke har lyst til at chefen skal se? Så overvej, om du skal være venner med personen. Det kan være ift. billeder fra fester og statusopdateringer, der kan få dig til at fremstå på en ugunstig måde i forhold til dit arbejde. Der er hørt om sager, hvor forsikringsselskaber har nægtet at udbetale forsinkringspenge for tyveri, mens man har været på ferie, hvis folk har postet deres ferieplaner på sociale medier. Hvis du forhold går i opløsning er det sjældent sjovt at skulle ændre sig fra "I et forhold" til "Single". Nej. Bare nej. Aldrig. Nogensinde. Stop. Nej. Drop det.

Se hvilke ting du burde overveje at slette på din Facebook, hvis du vil være på den sikre side, i galleriet herover.

Facebookbrugerne kan de næste dage forvente at opleve nogle ændringer på deres nyhedsvæg.

I en pressemeddelelse fra Facebook onsdag lyder det nemlig, at det sociale netværk har lavet en ændring i den algoritme, der styrer dit nyhedsflow, så du i højere grad vil se opslag fra dine venner og familie frem for inhold fra diverse nyhedsmedier.

Målet med News Feed er at vise folk de historier, der er mest relevante for dem. I dag annoncerer vi en opdatering til News Feed, der hjælper dig med at se flere indlæg fra dine venner og familie.

10 grunde til at ældre er de sjoveste på Facebook
10 grunde til at ældre er de sjoveste på Facebook

Nyheden kommer måske for flere som en positiv melding, da man så i mindre grad vil se reklamer og sponsorerede indslag i sit news feed. Men inden du begynder at glæde dig for meget, så skal det siges, at den nye ændring ikke nødvendigvis betyder, at du slipper for sponsoreret indhold.

For udover at prioritere opslag fra de venner og familiemedlemmer du følger mest på Facebook, vil det sociale netværk desuden forsøge at finde frem til de historier og nyheder, de tror, der er mest interessante for dig - heriblandt reklamer.

- Vores succes er bygget på at give folk de historier, der betyder noget for dem. Hvis du skulle se gennem tusindvis af historier hver dag og vælge de ti, der var vigtigst for dig, hvilke ville det så være ? Svaret bør være dit News Feed, lyder det i en pressemeddelelse fra Facebook.

Sådan tjekker du om andre er forelsket i dig på Snapchat
Sådan tjekker du om andre er forelsket i dig på Snapchat

Ændringen vil komme til at ske i løbet af de kommende uger. I hvor høj grad den nye ændring vil påvirke din Facbookvæg, melder Facbook intet om.


LÆS OGSÅ: Sådan skal falske konkurrencer på Facebook udryddes

LÆS OGSÅ: Instagram-boss: Ikke flere reklamer i dit feed

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx