Af - 01/04-14 16:36

Dansk smartphone endelig på vej til butikkerneDansk smartphone endelig på vej til butikkerne

Danske Lumigon er efter adskillige forsøg langt om længe klar til at lancere den første danske 4G smartphone i butikkerne.

storybild

Telefonen er inspireret af stilrent nordisk design. (Billede: Pressefoto)

Som en hårdfør viking iklædt rustfrit stål og glas håber den danske smartphone-producenten Lumigon at finde en plads på markedet til deres splinternye Android-smartphone T2 HD, som officielt blev præsenteret på Bella Sky i sidste uge.

Lumigons direktør Lars Gravesen kalder sin nye telefon for et stykke kvalitetshåndværk bygget med omhu og passion, men skal samtidig med kun en dual-core processor begå sig i konkurrencen med de internationale producenter som Samsung og HTC, der i årevis har haft gang i et decideret våbenkapløb på specifikationer.

Her er 200 megabyte data gratis hver måned
Her er 200 megabyte data gratis hver måned

- Hvis vi kigger på telefonen som den tager sig ud på papiret, så kan den ikke klare sig på rå specifikationer sammenlignet en til en. Men nu handler alting ikke om rå tal, og telefonen overrasker gevaldigt, så den noget mindre motor ikke bemærkes, fortæller mobileksperten John G. Pedersen fra Meremobil.dk, der som det eneste medie har fået mulighed for allerede at teste Lumigons nye telefon.

John G. Pedersen mener, at det er en fordel for Lumigon, at de kun har en enkel telefon i deres portfølge, da det gør det muligt for dem at tweake, justere og kæle for detaljerne i softwaren, så telefonen fungerer bedre end tilsvarende modeller med samme specifikationer.

Lækker frugt skal forbedre din mobil
Lækker frugt skal forbedre din mobil

- Lumigon henvender sig især til dem, der vil have noget anderledes end Samsung eller Apple. Folk der synes godt om skandinavisk design, og som mere bruger deres telefon som et livsstilsobjekt end som smartphone, vurderer John G. Pedersen.

Lumigon T2 HD lanceres efter planen i butikkerne inden sommer, og bakkes blandt andet op af aftaler med teleselskaberne 3 og Telenor.

Prisen uden abonnement bliver 5.499 kr.

Så mange danskere har nu en smartphone
Så mange danskere har nu en smartphone

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx