Af - 17/08-14 11:29; Opdateret: 25/08-14 09:15

Facebook-blær er et tegn på dårlig selvtillidFacebook-blær er et tegn på dårlig selvtillid

Lægger du lidt rigeligt billeder og opdateringer om din skønne kæreste på Facebook, så kan der være noget galt med dig, mener forsker.

storybild

Der er en sammenhæng mellem par, der deler mange billeder fra deres parhold og dårlig selvtillid, mener forsker. (Billede: SVEN SCHWARZE/PICTURE PRESS)

Når du ser billeder af kærestepar på Facebook, der udstråler lykke og ren kærlighed, kan det til tider være svært at tro på, at alting er helt så rosenrødt, som det ser ud. Og det er der måske en god grund til.

Ifølge en ny undersøgelse kan de romantiske par-selfies og 'min skat er den bedste i verden'-opdateringer nemlig lige så godt dække over dårligt selvværd og en usikkerhed i parforholdet.

- Mennesker der har et selvværd, som afhænger af, hvor godt det går i deres parforhold, lægger mere passioneret indhold på Facebook. Og de har et behov for at blære sig med deres forhold over for andre, siger Gwendolyn Seidman fra Albright College i USA til Newswise.

Ville du hjælpe et voldsoffer på gaden?
Ville du hjælpe et voldsoffer på gaden?

Samtidig mener hun at se tegn på, at de rosenrøde statusopdateringer fra parforholdet bliver lavet for at overbevise brugeren selv om, at forholdet går godt.

- Resultaterne peger på, at folk med en selvtillid, der afhænger af deres parforhold, føler et behov for at overbevise andre, deres partner og måske også sig selv om, at deres forhold er helt okay, siger hun.

Hun har lavet undersøgelsen ved at interviewe mennesker i forhold om deres vaner på Facebook sammenholdt med en test, der skulle fastlægge, hvor åbne, samvittighedsfulde, udadvendte, imødekommende og neurotiske testpersonerne var.

Over 40.000 følger med i Seb og Fies forhold på Facebook
Over 40.000 følger med i Seb og Fies forhold på Facebook

Det skal med al retfærdighed nævnes, at undersøgelsen også viste, at folk der er tilfredse med deres parforhold til en vis grad også er tilbøjelige til at vise deres forhold frem på sociale medier.

Og der er dermed ikke en entydig forklaring på behovet for at vise forholdet frem til verden.

Kim fra Føtex får kæmpe ros på Facebook: Du sparker røv!
Kim fra Føtex får kæmpe ros på Facebook: Du sparker røv!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx