Af - 30/09-14 08:13

Han tjener kassen på at fortælle dig opdigtede nyhederHan tjener kassen på at fortælle dig opdigtede nyheder

Han har snydt tusindvis af læsere med sine falske nyheder og tjent gode penge på deres kliks. Alligevel mener Rene Kleveland ikke, at han bør fortælle folk, at han tager tykt pis på dem.

storybild

Rene Kleveland tjener gode penge på at snyde dig med historier, der er så gode, at de overhovedet ikke passer. (Billede: Privat)

Rene Kleveland er utrolig god til at skrive artikler, der bliver populære på Facebook. I sidste uge lagde han historien på sin nyhedsblog, Famez, om 29-årige Tonje, der har en samling på flere tusinde brugte kondomer.

I weekenden fulgte historien om en fuld kvinde, der tog fejl af en dildo og et skoldhedt glattejern. Flere af historierne er gået viralt i både Norge og Danmark, og de har også fundet vej til danske medier, hvor de i øjeblikket topper listen over mest populære nyheder på sociale medier.

Fælles for historierne er dog, at de er det pure opspind. Rene Kleveland har opdigtet historierne, men han gør ikke noget for at fortælle læserne, at historierne er et produkt af hans fantasi.

- Det er let at forstå at det er satire, da indlæggene er så uvirkelig, skriver Rene Kleveland til Metroxpress.

De opdigtede nyheder har indbragt Rene et anseeligt beløb på reklamer. Han vil ikke sige hvor meget, men det er ikke småpenge har han fortalt til det norske medie Side3.

- Lad os bare sige, at jeg i hvert fald har tjent nok til at overleve resten af året, siger han.

Hos Nettavisen, der står bag bloguniverset, som Rene Kleveland skriver for, kan man ikke se nogen problemer i, at nyhedsbloggen laver opdigtede nyheder, men udgiver sig for at være et rigtigt nyhedssite.

- Vi kan ikke kontrollere, hvad der bliver skrevet på de forskellige blogs, og det er ikke vores ansvar, siger Gunnar Stavrum, chefredaktør på Nettavisen.

Han vil dog undersøge om Famez overholder Nettavisens retningslinjer, da flere af nyhederne på siden kan være både i strid med ophavsretten og være krænkende for de personer, der bliver skrevet opdigtede historier om.

Men at flere danske medier har citeret artikler fra den falske nyhedsblog er deres egen skyld, mener Gunnar Stavrum.

- Vi kan konstatere, at de dele af den danske mediebranche ikke er særligt gode til at tjekke deres kilder. Man kan ikke bare citere en lille nyhedsblog fra Norge, det må de vide.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Brandfolk vil være til stede hele...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx