Af - 16/09-15 07:27

Ekspert: Derfor skal unge under 16 år ikke have en smartphoneEkspert: Derfor skal unge under 16 år ikke have en smartphone

Børn under 16 skal slet ikke have en smartphone, mener britisk adfærdsekspert. Dansk børnepsykolog er enig - men det er urealistisk.

storybild

- Folk spørger mig: 'Hvornår skal jeg give mit barn en smartphone? Og så siger jeg: 'Når du er tryg ved, at de ser porno. For deres nysgerrighed tager dem derhen.'

Sådan siger den britiske skole-adfærdsekspert Tom Bennett. Han leder i øjeblikket en undersøgelse for den britiske regering om teknologis indvirkning på adfærd i skoler.

Ifølge ham skal skoler tænke sig godt om, før telefonerne overtager undervisningen. Risikoen for mobiltelefoners forstyrrelser er simpelthen for stor.

Mange børn og voksne er druknet ud for Grækenland
Mange børn og voksne er druknet ud for Grækenland

- Min personlige anbefaling er, at skolerne tænker meget forsigtigt og omhyggeligt, før de giver dem. Jeg tror, at standard bør være, at de ikke er tilladt, med mindre lærerne giver dem lov af en speciel grund, siger adfærdseksperten.

Hvis eleverne allerede nu har en telefon med i skole, anbefaler Tom Bennett, at lærerne kun lade eleverne bruge den i absolut nødstilfælde. Spørger man ham, skal børn faktisk slet ikke have en smartphone, før de er teenagere.

- Min personlige holdning er, at jeg ikke mener, at børn skal have en smartphone, før de er 16, med mindre de er under opsyn af en voksen, siger adfærdseksperten.

Mange uledsagede børn og unge kommer til Danmark
Mange uledsagede børn og unge kommer til Danmark

Enig - men, men, men
Den danske børnepsykolog Birgit Bruun støtter Tom Bennetts tanker om, at børn først burde få en smartphone i teenage-årene.

- Nu siger du 16 år. Hvis vi levede i den bedste af alle verdener - så ja. Men det gør vi ikke, og så er det helt urealistisk. Vi kan ikke og skal heller ikke forsøge isolere børn fra den udvikling, siger Birgit Bruun.

Ifølge børnepsykologen handler det ikke om tage tage telefonen fra børnene, men om at lære børnene at bruge den på en god måde.

Succes med at hjælpe unge mødre til en uddannelse
Succes med at hjælpe unge mødre til en uddannelse

- Vi skal lære dem, hvornår det er okay at bruge den, og hvornår det er bedst at putte den væk. Og det gør vi bedst, hvis vi selv går forrest. Vi skal ikke sige til vores børn, at de ikke skal sidde og skrive sms'er ved middagsbordet, hvis vi selv sidder og gør det, siger Birgit Bruun.

LÆS OGSÅ: TV: Ultra voldeligt spil storhitter hos danskerne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx