Af - 17/09-13 07:02

Ikke kun for de uopdragne længereIkke kun for de uopdragne længere

Efterskolerne sætter fokus på både faglige og sociale kompetencer – det ene kan ikke gøres uden det andet.

storybild

En ikke uvæsentlig del af efterskolelivet er det sociale. Her er det ninjaforeningen på Midtsjællands Efterskole, der træner balance. (Billede: Polfoto/Arkivfoto: Astrid Dalum)

Der er sket meget, siden de danske efterskoler blev brugt som en korrektionsuddannelse for unge, der var på vej ud i noget snavs. Udvalget af specielle fag-linjer er eksploderet, og mange unge søger velvilligt på efterskole. Det er forståeligt, mener både de tidligere elever og de undervisere, der har med skolerne at gøre.

- De unge, der kommer på vores efterskoler, er meget målrettede og vil have noget ud af uddannelsen. Det er ikke kun forældrene, der har det på den måde, siger Troels Borring, formand for Efterskoleforeningen.

For eleverne på efterskolen handler det ikke kun om fagene og undervisningen. En lige så stor del af tiltrækningen ved efterskolen er den sociale del, der giver unge i 16-18 års-alderen et løft og hjælper dem til at finde deres egen identitet.

- De to ting hænger sammen. Man kan ikke være på skolen uden at beskæftige sig med begge dele. Samtidig med at vi giver eleverne en intens oplevelse, som lærer dem at stå på egne ben, så går de fleste fra skolen med en oplevelse af, at der er en masse ting ved fremtiden, der er faldet på plads, forklarer Troels Borring.

- Når vi har gamle elever, der kommer til jubilæer, så er det lige meget om det er 60-års-elever eller 10-års-elever, det er stort set det samme, vi hører. At det har været de vigtigste år af deres liv.

Med 264 efterskoler i Danmark kan det virke som en uoverskuelig opgave at finde netop den helt rigtige efterskole, men Troels Borring har en løsning på det problem

- Når I sidder rundt om køkkenbordet, så er det en god idé at kigge på det udbud og på, hvad skolerne kan tilbyde af værdier og tilgange. Tjek, om der er særlige interesser, der bliver varetaget. Når I så har udvalgt nogle enkelte skoler, så tag ud og kig på dem. Det tager som regel ikke mere end otte-ni-ti sekunder, før man får en fornemmelse for, om det er det rigtige sted.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx