Af - 29/01-14 07:28; Opdateret: 29/01-14 07:50

Sådan passer du på dine gadgets i kuldenSådan passer du på dine gadgets i kulden

Frostvejr og teknologi er absolut ikke gode venner, og du skal passe på din smartphone, tablet eller bærbare computer i vinterkulden. Her er syv tips til, hvordan dine gadgets overlever vinteren.

storybild

Din smartphone har ikke godt af kulden og det våde vejr. (Billede: Polfoto/Matthias Ritzmann)

Skrøbelig i kulden
Kulden kan være med til at gøre skærmen på dit udstyr ekstra skrøbeligt – specielt hvis der i forvejen er en lille revne. Det er derfor en endnu dårligere idé at tabe telefonen om vinteren, sørg for at benytte et cover der både kan absobere stød og slag men også fungerer isolerende mod kulden.

Ingen udendørsovernatning
Lad være med at efterlade computer, tablet eller smartphone i bilen, når det er frostvejr. Hvis det ikke kan undgås, så sørg for at udstyret er helt slukket, og pak det godt ind i et tæppe eller lignende, da kulden kan skade elektronikken.

Hver anden er træt af mobilens batterilevetid
Hver anden er træt af mobilens batterilevetid

Udnyt kropsvarmen
Opbevar din smartphone i en inderlomme tæt på kroppen, så din kropsvarme er med til at holde udstyret over frysepunktet. Men lad være med at placere telefonen direkte mod bar hud, da din sved kan forårsage helt andre nye interessante problemer.

Brug headset
Brug et sæt hovedtelefoner med mikrofon på ledningen, så du kan besvare dine opkald uden at skulle fiske telefonen op af den varme lomme, når den ringer.

Så mange danskere har nu en smartphone
Så mange danskere har nu en smartphone

Køb de rette vanter
En smartphones skærm reagerer på dine fingres elektriske ledeevne – det er derfor den ikke virker når du har almindelige vanter på. Køb i stedet et par vanter med elektrisk ledende materiale i fingerspidserne, så du kan bruge telefonen uden at skulle have vanterne af. Alternativt kan du bruge din næsetip.

Smartphones optager mere tid end børn og kærester
Smartphones optager mere tid end børn og kærester

Stuetemperatur
Lad være med at tænde for dit afkølede udstyr lige det sekund du træder ind ad døren. Vent til computeren har opnået stuetemperatur, da der ellers kan dannes kondens inde i maskinen.

Ekstra oplader

Kulden gør ekstra hurtigt kål på dine gadgets indbyggede batterier, medbring derfor en oplader så de igen kan vækkes til dåd, når de har fået varmen.

Millioner er afhængige af simpelt mobilspil
Millioner er afhængige af simpelt mobilspil

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx