Af - 19/11-13 08:00; Opdateret: 17/12-13 16:14

Få hjælp til at vælge det rigtige studieFå hjælp til at vælge det rigtige studie

Da Peter Inselseth Jørgensen valgte videregående uddannelse, valgte han forkert første gang. I dag er han direktør for EduKarma, som skal hjælpe studerende til at undgå det nederlag.

storybild

EduKarma vil hjælpe unge med at træffe deres studievalg på baggrund af viden og ikke studiernes markedsføring. (Billede: Thomas Midtgaard-Jensen)

Hvert år afbryder mellem hver fjerde og hver tredje studerende på de videregående uddannelser deres studie. Nogle dropper helt ud, mens andre blot skifter studieretning, men fælles for begge grupper er, at deres valg viste sig at være forkert. Det giver mange studerende ar på stoltheden, men en stor del af frafaldet og omvalgene kan formentlig undgås.

Det handler om at få afstemt de unges forventninger til virkeligheden på studierne, og her vil den nye portal EduKarma spille en rolle. Helt enkelt skal de unge hjælpes til at træffe deres valg på baggrund af viden og ikke studiernes markedsføring.

- Jeg startede på HA Almen i 2006, men droppede ud efter seks måneder. Det var slet ikke mig, og der kunne jeg godt have brugt at snakke med nogle studerende, før jeg traf mit valg. For så havde jeg valgt anderledes, siger stifter af Edu-Karma Peter Inselseth Jørgensen, som i stedet fandt sin rette hylde på HA(psyk.), hvorfra han blev cand.merc.IMM i år.

Netop kontakten til nuværende og tidligere studerende er central for EduKarma. Det skal være nemt for elever på ungdomsuddannelserne at få klarhed over de sociale og faglige aspekter ved en uddannelse og dermed blive i stand til at træffe et sikrere valg.

- Jeg gik fra at være årets student på Vejle Handelsskole i 2005 til at være dropout halvandet år senere. Jeg var ikke vant til nederlag, og det var skamfuldt for mig at droppe ud. Det var virkelig ikke en fed følelse, og hvis vi kan hjælpe andre til at undgå det, så er det godt, fortæller Peter Inselseth Jørgensen, der betegner Edu-Karma som en kombination af Facebook og LinkedIn, hvor det sociale og karrieren går hånd i hånd.

Her er det nemlig også muligt at komme i dialog med virksomheder, så du fra starten kan målrette dine studievalg til dine fremtidige jobønsker.

- Du skal vide, hvad der er papir, og hvad der er fordelagtige kompetencer. Hvad kræver det at blive ansat bagefter? Den dialog med virksomhederne vil vi også formidle, men i første omgang forventer vi at få størst effekt i forhold til unges valg af uddannelse, siger Peter Inselseth Jørgensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Burgerrestaurant får tredje sure...
bt.dk
Karin i chok over brutalt overfald på...
bt.dk
Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx