Af - 02/03-17 22:13; Opdateret: 03/03-17 00:11

Ny undersøgelse afslører: Så meget tis er der i bassinet i svømmehallenNy undersøgelse afslører: Så meget tis er der i bassinet i svømmehallen

Der er ikke kun klor i vandet, når du bader i en svømmehal.

storybild

Der er ikke bare klor i vandet, når du er i svømmehalen, viser ny undersøgelse. (Billede: Scanpix/Arkivfoto)

Det er en handling, der ofte er tabubelagt. Noget man ikke siger højt, hvis man gør det. Og noget svømmere ikke vil tænke på: at tisse i svømmebassinet.

Men nu har canadiske forskere fundet svaret på, hvor meget urin, der egentlig kan findes i svømmebassinet, skriver The Guardian.

Derfor skal du tisse i badet
Derfor skal du tisse i badet

I undersøgelsen blev der taget mere end 250 vandprøver fra 31 svømmehaller i Canada. Forskerne fandt ud af, at der i en pool med 700.000 liter vand flyder omkring 69 liter urin rundt. En pool på sådan en størrelse - 25 gange 12,5 meter - er samme størrelse som i de danske svømmehaller.

Samtidig henviser mediet til en undersøgelse fra 2012, der viser, at 19 procent af alle voksne indrømmer, at de tisser i bassinet.

LISTE: Ni grunde til at dit tis lugter
LISTE: Ni grunde til at dit tis lugter

Selvom urin er sterilt, så advarer forskerne alligevel mod at tisse i vandet. Urinen kan nemlig skabe en reaktion sammen med den klor, der findes i poolen, hvilket kan forårsage irritationer på hud, i øjne og give arbejdsbetinget astma, der er en astmatype, man kan få, hvis man eksempelvis kommer i forbindelse med særlige stoffer og kemikalier.

- Vi ønsker at bruge den her undersøgelse til at fremme den offentlige læring på hygiejneområdet i offentlige svømmehaller. Vi bør alle være mere hensynsfulde overfor hinanden og forlade poolen, når man skal på toilettet, siger Lindsay Blackstock, der er forsker ved University og Alberta i Canada.

Danske gæster raser over rejsebureau: - Der var lort i poolen
Danske gæster raser over rejsebureau: - Der var lort i poolen

Forskerne har brugt sødestoffet ACE til at finde frem til de store mængder af urin i svømmebassinerne. Og i fremtiden vurderer Lindsay Blackstock, at man skal bruge netop dette stof til at komme svømmehals-tisserne til livs.

Også kendte olympiske svømmere har indrømmet, at de tisser i vandet.

- Jeg tror, alle svømmerne tisser i vandet. Kloren dræber alligevel bakterierne, så det er ikke så dårligt, sagde den amerikanske svømmer Michael Phelps forud for OL i London 2012. Den udmelding erklærede en anden olympisk svømmer Ryan Lochte sig enig i.

Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen
Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx