Af - 02/03-17 22:13; Opdateret: 03/03-17 00:11

Ny undersøgelse afslører: Så meget tis er der i bassinet i svømmehallenNy undersøgelse afslører: Så meget tis er der i bassinet i svømmehallen

Der er ikke kun klor i vandet, når du bader i en svømmehal.

storybild

Der er ikke bare klor i vandet, når du er i svømmehalen, viser ny undersøgelse. (Billede: Scanpix/Arkivfoto)

Det er en handling, der ofte er tabubelagt. Noget man ikke siger højt, hvis man gør det. Og noget svømmere ikke vil tænke på: at tisse i svømmebassinet.

Men nu har canadiske forskere fundet svaret på, hvor meget urin, der egentlig kan findes i svømmebassinet, skriver The Guardian.

Derfor skal du tisse i badet
Derfor skal du tisse i badet

I undersøgelsen blev der taget mere end 250 vandprøver fra 31 svømmehaller i Canada. Forskerne fandt ud af, at der i en pool med 700.000 liter vand flyder omkring 69 liter urin rundt. En pool på sådan en størrelse - 25 gange 12,5 meter - er samme størrelse som i de danske svømmehaller.

Samtidig henviser mediet til en undersøgelse fra 2012, der viser, at 19 procent af alle voksne indrømmer, at de tisser i bassinet.

LISTE: Ni grunde til at dit tis lugter
LISTE: Ni grunde til at dit tis lugter

Selvom urin er sterilt, så advarer forskerne alligevel mod at tisse i vandet. Urinen kan nemlig skabe en reaktion sammen med den klor, der findes i poolen, hvilket kan forårsage irritationer på hud, i øjne og give arbejdsbetinget astma, der er en astmatype, man kan få, hvis man eksempelvis kommer i forbindelse med særlige stoffer og kemikalier.

- Vi ønsker at bruge den her undersøgelse til at fremme den offentlige læring på hygiejneområdet i offentlige svømmehaller. Vi bør alle være mere hensynsfulde overfor hinanden og forlade poolen, når man skal på toilettet, siger Lindsay Blackstock, der er forsker ved University og Alberta i Canada.

Danske gæster raser over rejsebureau: - Der var lort i poolen
Danske gæster raser over rejsebureau: - Der var lort i poolen

Forskerne har brugt sødestoffet ACE til at finde frem til de store mængder af urin i svømmebassinerne. Og i fremtiden vurderer Lindsay Blackstock, at man skal bruge netop dette stof til at komme svømmehals-tisserne til livs.

Også kendte olympiske svømmere har indrømmet, at de tisser i vandet.

- Jeg tror, alle svømmerne tisser i vandet. Kloren dræber alligevel bakterierne, så det er ikke så dårligt, sagde den amerikanske svømmer Michael Phelps forud for OL i London 2012. Den udmelding erklærede en anden olympisk svømmer Ryan Lochte sig enig i.

Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen
Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx