Af - 11/09-13 08:20

Din nabos afføring kan blive din redningDin nabos afføring kan blive din redning

I fremtiden kan andres afføring blive livsvigtig for dig. Bakteriefloraen i tarmen viser sig nemlig at kunne kurere en lang række sygdomme.

storybild

I fremtiden kan andres afføring blive livsvigtig for dig. Bakteriefloraen i tarmen viser sig nemlig at kunne kurere en lang række sygdomme. (Billede: Polfoto)

Lort er ikke nødvendigvis noget lort.

Forskere mener nemlig at have fundet ud af, at der kan være en sammenhæng mellem tarmflora og sygdomme.

LÆS OGSÅ: Smurt ind i lort: Udspionerede kvinder

Det betyder, at du i fremtiden kan blive kureret for en alvorlig sygdom med din nabos afføring.

Men hvordan det?

Jo, ved det man kalder en fæces-transplantation. Her sendes 'sund' afføring ned med en sonde gennem halsen og mavesækken og placeres et stykke ned i tyndtarmen, hvor det blander sig med den 'syge' afføring.

- Fæcestransplantationer kan være ekstremt interessante. Teoretisk set kan tarmfloraen manipuleres for at behandle en bestemt tilstand, siger Johannes Espolin Roksund Hov fra Institut for klinisk medicin ved Universitetet i Oslo til videnskab.dk.

- Tarmfloraen er det glemte organ. Sammensætningen af bakterier i tarmen kan muligvis forklare mange sygdomme, siger Johannes Espolin Roksund Hov.

LÆS OGSÅ: Hus invaderet af fugle: 'Lort over det hele'

Bakterier er altså ikke nødvendigvis noget negativt, som vi helst ikke vil have ind i kroppen. Faktisk er kroppen et økosystem for flere tusinde forskellige bakterier, og alene i tarmen findes der ti tusinde milliarder bakterier. Det er ti gange så mange som antallet af menneskeceller i din krop.

Fæces-transplantationer virker på mus

I Holland har man forsøgt med fæces-transplantationer på mus. Og hér har eksperimenter vist, at aggressive mus, som fik afføring fra dovne mus, blev mere roligere. Og det omvendte viste sig, da dovne mus fik afføring fra aggressive mus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx