Af Johan Peter Glover Rasmussen - 27/07-17 20:18; Opdateret: 27/07-17 20:50

Forskere gør uhyggelig opdagelse om psykopaterForskere gør uhyggelig opdagelse om psykopater

Der er især én ting, som afslører dem.

storybild

(Billede: IRIS )

Det kan nu bekræftes fra videnskabelig side, at psykopatiske mennesker er bedre til at lyve end andre. Det kan værre et af svarende på, hvorfor psykopatiske mennesker er så gode til at manipulere og sno folk om deres fingre.

Det skriver EurekAlert.

Ny forskning viser, at mennesker, der besidder et højt niveau af psykopatisk træk, er bedre til at lyve end folk, der har færre psykopatiske træk. Ifølge forskningen er folk med mange psykopatiske træk ikke nødvendigvis født bedre løgnere, men de er bedre til at lære, hvordan man lyver godt.

Forskningsprojektet, der er udgivet i det videnskablige tidsskriftet Translational Psychiatry, afslører, at mennesker med psykopatiske træk er bemærkelsesværdigt bedre og hurtigere til at lære at lyve end andre.

»Den store kontrast mellem individer med lave og høje niveauer af psykopatiske træk, når det kommer til deres evne til at lyve efter to øvelsesgange, er bemærkelsesværdig - specielt i lyset af, at der ikke var nogen markant forskel i deres evne til at lyve før øvelsesgangene«, fortæller medforfatter til forskningsprojektet doktor Tatia Lee.

Dette bekræfter altså en fordom, som tit har floreret om folk med psykopatiske træk: At de er gode til at lyve og manipulere.

»Vores resultater bringer nye beviser på, at folk med et højt niveau af psykopatiske træk er bedre til at lære at lyve«, afslutter medforfatter doktor Robin Shao.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hun sad ude i otte måneder med...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Er denne pølsevogn en øjebæ? Det...
bt.dk
30-årig påkører to unge under flugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx