Af - 04/06-15 15:25

Eksperter: Derfor skal du stå op i løbet af din arbejdsdagEksperter: Derfor skal du stå op i løbet af din arbejdsdag

Hvis du sidder foran computeren hele din arbejdsdag, har du øget risiko for kræft og diabetes, lyder det fra britiske eksperter.

storybild

Det løser heller ikke noget at sidde på en bold. Man skal stå op i minimum to timer i løbet af sin arbejdsdag, mener britiske forskere (Billede: Polfoto/Ehrbahn Jacob/Arkiv)

Sidder du ned? Så burde du måske rejse dig op, inden du læser videre.

Britiske eksperter har nemlig undersøgt, om det er sundt at sidde på sin flade på kontoret hele dagen, og her lyder deres anbefaling, at man letter numsen i mindst to timer hver dag.

Ja, faktisk ser de helst, at du når op på fire timer, hvor du enten står op eller foretager en eller anden form for let bevægelse. Det skriver Mashable på baggrund af en rapport fra Public Health England.

- Selv hvis du gennem motion opnår en passende mængde fysisk aktivitet, så undgår du ikke de risici, der er ved at sidde ned i længere tid, fortæller Gavin Bradley, der er leder af kampagnen 'Rejs Storbritannien op' og er en af eksperterne bag rapporten.

TV: Utroligt! Her overlever han mystisk ulykke
TV: Utroligt! Her overlever han mystisk ulykke

Og der er altså ikke bare tale om ondt i bagdelen af at sidde på dårlige stole. Ifølge de britiske eksperter, der har gennemgået og sammenlignet tidligere forskning med nyt, skulle det fordoble risikoen for at få type 2 diabetes, mens det øger risikoen for at få kræft med 13 procent.

Tallene er lavet ud fra en sammenligning af dem, der sidder mest og mindst ned i løbet af en arbejdsdag, og det viser sig også, at dem, der er ret glade for deres kontorstol, har større risiko for at få hjerte/kar-sygdomme og for at dø tidligt.

Rapporten kommer i forlængelse af, at det i de seneste par år har været fremme, at det er lige så farligt at sidde stille, som det er at ryge, og den britiske undersøgelses resultater kan da også sammenlignes med konsekvenserne ved for mange smøger.

Åh nej! Sommeren kommer alligevel ikke i denne uge
Åh nej! Sommeren kommer alligevel ikke i denne uge

Gavin Bradley kæmper derfor for, at flere mennesker kommer til at kende farerne ved siddende arbejde, og samtidig opfordrer han folk til at få fat i borde, der kan hæves og sænkes, så man kan komme op at stå en gang imellem.

- Vi er vane-mennesker, og vi er kommet frem til den forkerte konklusion om, at den optimale måde at udføre kontorarbejde på er ved at sidde ned. Vi har brug for et miljø, hvor folk føler sig meget mere tilbøjelige til at arbejde stående, siger han til The Guardian.

LÆS OGSÅ: Færre forlader teenageværelset - bor hjemme i stedet

LÆS OGSÅ: LISTE: Se hvilket parti, der har de mest trofaste vælgere

LÆS OGSÅ: Går Omar Marzouk over grænsen her? Udstiller Løkke og Thulesen Dahl som nazister

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx