Af - 27/07-16 11:18

Husker du Ice Bucket Challenge? Giver nu gennembrud i sklerose-forskningHusker du Ice Bucket Challenge? Giver nu gennembrud i sklerose-forskning

Internettrend rejser penge nok til at støtte gennembrud i forskning.

Se mere eller mindre vellykkede eksempler på Ice Bucket Challenge ovenfor. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Pengene, der blev indsamlet i forbindelse med internettrenden Ice Bucket Challenge hjælper nu forskere med at opdage et gen, der giver ALS.

Det skriver New York Daily News.

De sociale medier fik sig i sommermånederne i 2014 et koldt gys, da nyhedsfeeds i hele verden svømmede over med kendte som ukendte, der hældte en spand med isvand ud over sig, og derefter nominerede andre til at gøre det samme. Ellers skulle man donere penge til studier i en særlig form for sklerose.

I september 2015 fandt man frem til et lovende protein, der kan have indvirkning på lidelsen, og nu har Ice Bucket Challenge igen givet pote i form af et gennembrud i ALS-forskningen.

Vanvittig ny version af Ice Bucket Challenge går viralt
Vanvittig ny version af Ice Bucket Challenge går viralt

Amyotrofisk lateral sklerose er en motorisk nervecellesygdom, der rammer mellem fire og otte ud af 100.000, og nu mener et hold forskere at have fundet frem til det gen, der udløser lidelsen, skriver det amerikanske medie. Alt sammen takket være penge, der er kommet i kølvandet på netdillen.

Forskerne fra University of Massachusetts Medical School i deres Project MinE identificeret genet. NEK1, er formentlig synderen, når det kommer til at udløse sygdommen, der har dødelig udgang for mange. Man håber nu, at man kan studere genet nærmere, så man kan finde ud af, hvad der udløser de forskellige grader af sygdommen.

Fitness-typernes svar på 'Ice Bucket Challenge': Er du stærk nok?
Fitness-typernes svar på 'Ice Bucket Challenge': Er du stærk nok?

Arbejdet er finansieret af en million dollar, der er doneret fra ALS Association, der fik doneret de fleste penge fra ALS Ice Bucket Challenge.

- ALS Ice Bucket Challenge gjorde os i stand til at på støtte fra nye kilder i andre dele af verden, siger Bernard Muller, der er grundlægger af Project MinE, og i øvrigt selv ALS-patient.

Videoerne med udfordringen kom vidt omkring. Se foreksempel selfiedronningen Kim Kardashian få en spand isvand hældt ud over sig i videoen nedenfor.

LÆS OGSÅ: Her er den kolde udfordring, som du forhåbentlig snart kan give dine venner

LÆS OGSÅ: Kæmpedrama: Lader sit 10 måneder gamle barnebarn tage 'Ice Bucket Challenge'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx