Af - 03/04-14 17:40

Det første kig: Sådan er Samsung Galaxy S5Det første kig: Sådan er Samsung Galaxy S5

Lyd&Billede har ekstraordinært og eksklusivt fået lov til at låne et eksemplar af den kommende topmodel fra Samsung, Galaxy S5. Læs her om det første indtryk.

storybild

Skærmen rygtes at have den bedste lysstyrke, bedste farvegengivelse og de bedste kontraster af nogen skærm på markedet samt den bedste betragtningsvinkel. (Billede: Lyd & Billede)

Samsung har givet Lyd&Billede et ekstraordinært kig på den nye Galaxy S5. Se hvad de mener om den nye smartphone, der lanceres i næste uge.

Blændende flot skærm
Det første, som slår os, er, at skærmen, som er på 5,1″ og af typen S-AMOLED med fuld 1080p HD-opløsning, er endnu mere lysstærk og skarp end skærmen på Galaxy S4.

Ekspert-sitet DisplayMate var for få dage ude med en melding om, at skærmen på Galaxy S5 skulle være den bedste på en mobiltelefon nogensinde.

Den skulle både have bedste lysstyrke, bedste farvegengivelse og bedste kontraster af nogen skærm på markedet samt den bedste betragtningsvinkel, og det er vi faktisk parate til at skrive under på, selvom vi ikke har adgang til DisplayMates måleredskaber. Denne skærm er simpelthen uhørt god!

LÆS OGSÅ: DAB med iPhone 5S-dock og bedre lyd

Hjertescanner
Galaxy S5 har en hjertescanner – altså en pulsmåler – siddende under kameraet. Den betjener man via app’en S Health, som også kommer i en opdateret version sammen med Galaxy S5.

Vi har prøvet scanneren et par gange, og den fungerer skam ganske glimrende og efter hensigten.

Vi tillader os dog at tvivle på, om Samsung sælger ret mange ekstra telefoner af den grund. Det er helt klart en funktion, som er “nice-to-have”, men heller ikke mere.

LÆS OGSÅ: Så er der nyt fra Nokia

Ydelse
Med sin 2,5 GHz Snapdragon 805 quad-core processor skulle Galaxy S5 egentlig være den hurtigste smartphone på markedet. Og den da også lynhurtig i daglig brug.

Men det er jo stort set alle topmodeller på markedet, og når man udsætter Galaxy S5 for benchmark-test, så er den faktisk en smule langsommere end HTC One M8, der bliver en af de store konkurrenter på markedet i løbet af 2014.

Der er en god grund til at forvente, at den kommende iPhone 6 vil kunne hægte Samsung Galaxy S5 godt og grundigt af, hvad ydelsen angår, når den bliver lanceret senere på året.

LÆS OGSÅ: Bluetooth-hankevarer fra Creative

Design og kvalitetsfølelse
Til trods for den høje pris har Samsungs topmodeller altid været meget plastic-agtige, og det er der sådan set ikke lavet så meget om på med Galaxy S5.

Ved første øjekast ligner den forgængeren, Galaxy S4, på en prik, men reelt er den blevet både større og tungere. Og selvom den stadig er lavet af plastic, så virker den i det mindste mere robust, når man holder den i hånden.

Der er bare stadig meget langt fra Galaxy S5 og så til den premium-følelse man får med telefoner som den nye HTC One M8 og Apples iPhone 5S.

Men alt-i-alt er vi sikre på, at Samsungs nye baby nok skal blive et stort hit.

Især skærmen fik os til at spærre øjnene op, og vi har stadig til gode at komme tæt på kameraet og en lang række af de andre, nye funktioner, Samsung har spækket den nye Galaxy s5 med.

Læs flere nyheder på Lyd&Billede.dk

Så mange danskere har nu en smartphone
Så mange danskere har nu en smartphone

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx