Af - 21/09-15 10:16; Opdateret: 21/09-15 10:36

Derfor får du andendags-tømmermændDerfor får du andendags-tømmermænd

Det er mere end et døgn siden, at du tyllede shots og dansede under discokuglen, men alligevel føles kroppen som om, den stadig ikke er helt i top.

Bildstrecke im Grossformat »

Mandag er altid lidt hård, men hvis du samtidig har været til abefest i løbet af weekenden, er den bare ekstra hård. Det kan faktisk føles som om, at du stadig har tømmermænd på andendagen, men kan det virkelig passe?

- Andendagstømmermænd er en blanding af flere ting. Hvis du ikke har sovet hele lørdag nat, er det klart, at du stadig er træt om mandagen. Kroppen kan ikke nå at blive ordenligt frisk. Og så har du jo forgiftet din krop - det tager noget tid, forklarer Janne Tolstrup, der er forskningsleder ved Center for Alkoholforskning, Statens Institut for Folkesundhed.

Flere kvinder får strubekræft af oralsex
Flere kvinder får strubekræft af oralsex

Herudover forklarer hun, at tømmermændene faktisk først begynder, når al alkoholen er ude af kroppen.

- Det er mange timer siden, at alkoholen har forladt kroppen, men tømmermændene begynder altså først, når din promille er på nul, siger Janne Tolstrup.

Forebyg andendags-tømmermændene

De fleste tilbringer nok søndagen med dårlige tv-serier og overflod af fedtet fast food, men det er nok ikke den bedste løsning ifølge forskningslederen.

- Jeg vil vove at påstå, at man har det bedre om mandagen, hvis man har fået sat sit system lidt i sving i forhold til, hvis man har stenet søndagen væk på sofaen. Så gå en tur og få gang i blodomløbet.

EKSPERIMENT: Kan Kenneth klare en bytur uden alkohol?
EKSPERIMENT: Kan Kenneth klare en bytur uden alkohol?

Der findes ikke nogen videnskablig løsning på at få tømmermændene til at forsvinde, men Janne Tolstrup har alligevel et råd.

- En del af tømmermændene skyldes med sikkerhed dehydrering, så sørg for at drikke masser af vand både under løjerne og på andendagen. Herudover kan det være en god idé, at tage en panodil inden sengetid.

LÆS OGSÅ: Overlæge: - Forbyd tatoveringer i nattelivet

LÆS OGSÅ: Kvindelig bilist taget med enorm promille: Jeg er ædru

LÆS OGSÅ: Forskere mener, at denne frugt kan hjælpe mod tømmermænd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx