Af Agnete Finnemann Scheel - 30/12-15 15:22

Sådan passer du på din mobil i vinterkuldenSådan passer du på din mobil i vinterkulden

Pludselige temperaturændringer kan være farlige for din mobil, og det kolde vejr kan også dræne batteriet, lyder det fra en mobilekspert.

storybild

(Billede: Polfoto/Jens Kalaene)

Vinteren kan være en hård tid for din smartphone - særligt hvis du bruger den meget udendørs i det kolde vintervejr.

Sådan lyder det fra mobilekspert og redaktør på hjemmesiden Meremobil.dk, John G. Pedersen. Han fortæller, at pludselige temperaturskift blandt andet kan være med til at skade mobilen.

Gør din iPhone hurtigere med et simpelt trick
Gør din iPhone hurtigere med et simpelt trick

- Det største problem opstår, når vi om vinteren bruger vores mobil udenfor. Så bliver telefonen varmet godt op af, at man har brugt den, og når man så lægger den i den kolde lomme igen, kan man risikere, at der opstår kondens i lommen, som også kan skabe vandskader, siger John G. Pedersen til Ritzau Fokus.

Men det er ikke kun, når man bruger mobilen udenfor, at man skal være opmærksom. En kold mobil for tæt på huden kan også skabe problemer med kondens, fortæller han.

- Det at lægge mobilen helt tæt på kroppen i en inderlomme eller i bh'en er ikke det mest fornuftige sted, da kroppen udskiller meget varme, som kan være hårdt for en kold mobil. Så vil jeg i stedet for lægge den i en jakkelomme, som ikke er så tæt på huden, siger John G. Pedersen.

Og løber man ind i skader som disse, kan det ende med at blive en dyr fornøjelse for mobilejeren, da en sådan skade ikke automatisk udløser en gratis reparation.

- Den vandskade, der kan opstå på mobilen, dækkes altså ikke af reklamationen. Men det er heldigvis sjældent, at vi ser disse tilfælde, siger han.

Kondensskader kan også opstå, hvis du i længere tid har haft din smartphone liggende et meget koldt sted - for eksempel i bilen natten over. Så er det ifølge John G. Pedersen vigtigt, at man ikke varmer telefonen op for hurtigt.

- Hvis du henter en telefon ind, som har ligget i en bil med frostklare ruder natten over, så er det ikke nogen god idé at bruge dem med det sammen. Lad hellere telefonen ligge at tø langsomt op ved stuetemperatur eller i et bryggers, hvis man har det, indtil den er tilbage på en normal temperatur, siger han.

Syv geniale tricks: Sådan får du mere plads på din smartphone
Syv geniale tricks: Sådan får du mere plads på din smartphone

Et andet velkendt problem for smartphones er også, at kulden er hård ved batteriet, og det kan derfor være en god idé at lade telefonen helt op, hvis du skal være ude i kulden i lang tid.

Rent batterikemisk er det meget kendt, at batteriet kan tabe strøm, hvis det bliver udsat for hård kulde, ligesom du også vil opleve det modsatte, hvis det er meget varmt.

- Batterier har i stedet for bedst, når de ligger på mellemtemperatur, som de også er blevet testet efter, og det er også her de virker bedst. Man skal derfor forsøge at holde mobilen på den temperatur, fortæller John G. Pedersen.

LÆS OGSÅ: Fransk politi frigiver nyt billede: Blev måske hjulpet igennem EU

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overrasket Wozniacki kan ikke tro...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx